17 Temmuz 2023 Pazartesi

17 Temmuz Pazartesi

Dün gece sıcağa ve rüzgara rağmen vakitlice uyudum ve 01:20'de uyandım. Uyku sersemi düşündüm, tamam bu bir işaret, uyandığıma göre maçı izlesem iyi olur.
Bilgisayarı salona taşıdım, televizyon karşısındaki koltuğa kuruldum ( zira televizyonun ekran kartının pert olduğu kesinleşti, henüz tamir ettirmek mantıklı mı yeni televizyon alsam mı noktasında kararsızım ) TRT Spor canlı yayınını açtım ve o sırada milli marşlar söylenmeye başladı. 
Sonrası festival; Voleybol Kadınlar Milletler Kupası maçı başladı, müthiş çekişmeli geçti, son ana kadar hop oturup hop kalkarak izledim, arada kardeşimle kısa bir iki mesajlaştık ve mutlu son, takımımız şampiyon oldu, ohhh!
Kupa töreninden sonra yatağa yattım, uyuyabileceğimi sanmıyordum, yanılmışım, uyudum.

Sabah haliyle biraz geç toparlanmış, kahvaltı hazırlarken telefonum çaldı, annemin yardımcısı arıyor, bir şeyin yerini soracak herhalde düşüncesiyle telefonu açtım. Kadıncağız annemin odasını toplarken, açık pencere, balkonun kapısı filan hepsi birden cereyan yapmış ve oda kapısı çat kapanmış, R. içeride kapalı kalmış ve sonra ne kadar zorlasa da açılmamış, meğerse. Neyse ki telefonu yanındaymış da bana haber verebiliyordu. Aksi halde, annem salonda, televizyonun sesi açık filan kim duyacak da yardım çağıracak?
Biraz ittirdim kaktırdım filan, baktım olacak gibi değil, belli ki kapının dili düşmüş, çilingir çağırdım. Aralık ayında yine annemin evinde kapalı kalan tuvalet kapısını açmaya gelen çilingir geldi. Kısa sürede R.yi özgürlüğüne kavuşturdu, böylece bir macerayı daha sonuçlandırdık.

Akşamüstü yürüyüş yapsam, seyretmek istediğim film yarım kalacaktı, yürüyüşü pas geçtim ve filmi izledim, çok iyi kararmış sonuçtan memnunum. Film, "Roadrunner: A Film About Anthony Bourdain" ismini taşıyor. 
Mutfak Sırları isimli kitabını ilgiyle ve keyifle okuduğum ünlü şef, yazar ve TV programcısının hayatının kitaptan sonraki bölümlerini ve hüzünlü biten hikayesini  görmüş oldum. 
Düşünüyorum da, zamanında yaptığı TV programlarını izleyebilmiş olsaydım, sonradan kitabı ve hayat hikayesiyle tanışmak yerine, nasıl  olurdu?



Latin çiçeğim, sıcakların etkisi azalınca, bugün canlı bir kaç taze çiçekle gülümsüyordu,

2 yorum:

  1. iki gündür kadınlarımızın şampiyonluğuna dair görüntüleri izleyip keyifleniyorum. ne müthişler, ne müthiş bir başarıya imza attılar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Heh he! :)) Kardeşim sayesinde takımı turnuvanın başından beri izliyorum, iki maçı kaçırdım, hep çok iyilerdi. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!