4 Ekim 2024 Cuma

4 Ekim Cuma

Sabah hareketliydi; önce temizlik için gelen S.'yı karşıladım, hemen yukarı çıktım, kahvaltı hazırladım, annemle çayımızı içtik, ilaçlarını hazırladım, aşağıya inip üstümü değiştim ve göz doktoruna gitmek üzere sokağa çıktım, göz hastanesine yürüdüm.
İki gün önce televizyona bakarken, dik görmem gereken bazı yazıları görüntüleri kırık ve dalgalı görünce moralim bozulmuştu. Doktorun sarı nokta kontrolü için verdiği kareli görüntüde de aynı sonuç olunca, n'ooluyoruz yahu deyip hemen randevu almıştım.

Göz ölçümleri ve görme alanı ile sarı nokta çekimleri yapıldı, doktora olanı anlattım. Çekimler iyi, nasıldı şikayetiniz dedi. Sonra gözlük numarasına bakılırken, yine aynı şey oldu deyince göze mercekle bakarken kuruluk var dedi doktor ve sonra gözyaşı ölçümü yapılınca  anlaşıldı ki, özellikle sağ gözümde çok ciddi bir kuruluk olmuş ve o kırık görüntülerin nedeni gözyaşı azalmasıymış.
Bu arada bıdır bıdır konuşup doktora aklıma ne geldiyse sordum, anlattım. Bir miktar daraltmış olabirim, kusura bakmamıştır umarım.
Yapay gözyaşı damlası reçetesini alıp, sarı noktanızda ek sorun yok bilgisini de alınca, yüzüm güldü doğrusu.

Sonrası eve dönüş, biraz soluklanıp pazara gidiş, alış veriş ve yerleştirme işleri ve akşam yemeği için aldığım palamutun  fırın tepsisine yerleştirilmesi ve yanında salatanın hazırlığı...



İskeleden maviye bakmak en güzeli, sadece mavi...

2 yorum:

  1. Geçmiş olsun. Bu güzel mavilikleri gören-algılayan- değerlendiren gözlere sağlıklı bakışlar diliyorum.

    YanıtlaSil
  2. Korkmuşsundur tabii ama neyse ki sonuç tatlıya hatta maviye bağlanmış :) Geçmiş olsun

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!