14 Ekim 2024 Pazartesi

14 Ekim Pazartesi

Bugün tatlı bir sonbahar havası vardı. Biraz bulut, arada güneş, bazen hafif esinti...
Böyle ara mevsimlerde insanlar ne giyeceklerini tam bilemiyor. Biraz ince giyince üşümek söz konusu olabilir, fazla giyince birazcık güneş çıktığında bunalmak yüksek ihtimal. O nedenle yolda gördüğüm kalın ceket giyeni de, sandaletli olanı da anlıyorum.

Dün gece youtubeda bir iki videoya baktım, sonra önüme London by night'ı gösteren bir video çıktı. Dur bir bakayım dedim ve şaştım kaldım, ne kadar değişmiş Londra dedim. Ne bekliyorduysam aslında?
Londra'yı göreli 30 seneden fazla zaman geçmiş, o vakitler şehir merkezine ilk yüksek binalar yapılıyordu ve hatırladığım kadarıyla şehrin mimarı özelliklerine uymuyor düşüncesinde olanlarla diğerleri arasında büyük tartışmalar çıkmıştı. 
Gece ışıkları içinde gördüğüm kadarıyla, özellikle iş merkezinde onlarca yüksek bina vardı. Bir gün yeniden gitmek kısmet olsa tanıyamayacağım demek...




Nar çıkmış, ayvanın eli kulağında olmalı,
"Ayva sarı, nar kırmızı, sonbahar" demeye ramak kaldı...

7 yorum:

  1. Bahçedeki küçük ayva ağacında üç tane ayva var, gidip gelip seviyorum😂

    YanıtlaSil
  2. Ben ayvayı yedim bile, ahahaha :)) Nar henüz teşrif etmedi eve...

    YanıtlaSil
  3. Şimdi aklıma geldi, Gazipaşa'lı bir arkadaşımız vardı, arada getirirdi bize, çekirdeksiz nar. Yediğim en güzel nar olabilir...

    YanıtlaSil
  4. Ayvayı ben bugün analistimin masasında süs olarak gördüm. Bu yenir biliyorsunuz değil mi dedim, biliyormuş neyse ki :)))

    YanıtlaSil
  5. Sabah akşam yola çıkılırsa kalın giymek icab ediyor öğlen hava daha sıcak ama yine de sonbahar kendini hissettiriyor cıbıldak giyilecek havalar geçti gibi:) Nar soyması ayıklaması zor olduğundan hiç yanaşmam gibi. Ayvayı severiz tatlısını hele kaymaklı falan.

    YanıtlaSil
  6. ayvayı da narı da pek sevmem ama ağaçlarına ve özellikle narın görünüşüne meftunum :)

    YanıtlaSil
  7. YouTube'da izlediğiniz "London by Night" videosu gerçekten büyüleyici olmalı. Londra'nın son 30 yılda ne kadar değiştiğini görmek ilginç. Şehrin yüksek binalarla dolması, eski mimari ile modern yapıların karışımı, bir gün tekrar gittiğinizde şehri tanımakta zorlanabileceğinizi düşündürüyor. Değişim her zaman ilginçtir ve bazen şaşırtıcı olabilir.

    Ah, sonbaharın getirdiği renkler ve tatlar! Narın parlak kırmızısı ve ayvanın altın sarısı, doğanın döngüsünün güzelliğini bize hatırlatıyor. "Ayva sarı, nar kırmızı, sonbahar" demek gerçekten de tam zamanında söylenecek bir söz. Bu mevsim, doğanın hüznünü ve aynı zamanda içindeki gizli enerjiyi de taşıyor.

    Bu arada, yeniden buralara dönüp blog yazmaya başladım. Yeni bir başlangıç yaptım. Belki hatırlarsınız, belki hatırlamazsınız ama yine de bir ziyaret edeyim dedim.

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!