26 Eylül 2024 Perşembe

26 Eylül 2024

Hava yeniden ısındı, öğlen saatlerinde 27- 28 derece olmuş. Güneş ısıtsa hatta bunaltsa da artık ışınları eğik geldiği için keyfim yerinde, üstelik geceler yeterince serin oluyor.

Bugün yolda yürürken aklıma takılan ve epey süredir dikkatime çeken bir konuyu pilates hocamla da konuştuk ve kendisi benden çok daha genç olmasına rağmen, konu hakkında benzer düşüncede olduğumuzu gördük. . 
İnsanlar sokakta bebeklerini gezdirirken ellerinden cep telefonu ve kahve düşmüyor ve bebek arabalarının yüzü kendilerine bakmıyor, yani bebeklerini gözlemiyorlar.
Buna benzer şeklide köpeklerini yürüyüşe, tuvalete çıkardıklarında da telefona bakmak, kaydırıp durmak halindeler. Bu durumda o köpekler tuvaletlerini kaldırımın her yerine yapıyor ve o atıkları naylon torbaya alıp toplayan pek yok.
Çok saçma değil mi? Eskiler böyle davrananlara "dostlar alış verişte görsün işte" derler, o hesap.



Kahve bahane, dost sohbeti en tatlısı,
Çeşitli tarihlerden bir seçme,

6 yorum:

  1. Ya sorma ben de gözlemliyorum burada da hep aynı :( Cafelerde de benzer bir durum var birlikte oturuyorlar ama gözleri telefonlarında.. Çok üzülüyorum ama kendileri mutlu gibi.. Bilmiyorum bu işin sonu nereye varacak.. Bebeğe bile bakmayan misal 11 yaşa :))) hiç bakmaz ayol

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada da öyleyse, demek çağımızın hali bu C.ciğim ve ben çağdışı kalmış durumdayım. :)))
      Fakat bebek arabaları ne zaman bu şekilde değişti, ben o arayı kaçırmışım. Zira benim çocuklarım ve onların yaşıtlarının arabalarında bebeklerin yüzü anne babaya dönük olurdu. Çocuk büyüdükten sonra kullanılan pusetlerde çocuk anne baba ile aynı yöne bakarak otururdu.

      Sil
  2. artık herkes, hepimiz telefonlara bağımlı haldeyiz sanki. ozan ağrısı çokken 3 gün eline bile almamıştı. dün tekrar telefona döndü. iyileşmeye başladığını biraz da oradan anladım inan!
    bu bebek arabası olayı bana hep çok acayip geliyor zaten. çocuk dışarı bakıyor, anne ve baba da !

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Neyse Ozi iyileşsin de varsın cep telefonuna takılsın yine. :)))
      Yukarıda C.ciğime yazdım ya, sanırım siz de bizimkilere benzer arabalar kullandınız. Minnacık bebek ana babanın yüzünü görmeden yatsın tasarımı hangi amaçla yapılmış olmalı?!

      Sil
  3. Ben bağımlı değilim ama:) Gün içinde telefonum hep yanımda olsa da çalmaz, çok fonsksiyonlu telefonum olmadı hiç, ailede model değiştiren olursa eskisi bana gelir ama ben yine de sadece telefon olarak kullanırım onu, mesela şu an kullandığım küçük oğlanın eski iphone'u ve telefon dışı hiçbir işlevini kullanmıyorum, belki yüzyılda bir mesaj atıyor ya da aldığım mesaja cevap yazıyor olabilirim, işlerimi çoğunlukla yüz yüze hallederim ve çok nadir çalan telefonumdan da memnunum, mutluyum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla tebrikler Sevgili Okul Arkadaşım! :))
      Şulemin de dediği gibi, en gıcık olanımız bile akllı telefonları elinden düşüremiyor. Sırf bu sayede mutluğunuza mutluluk eklendiğinden yüzde yüz eminim. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!