8 Haziran 2024 Cumartesi

8 Haziran Cumartesi

Sabah göz doktorundan kontrolden dönerken yolu uzattım, bir iki giysi dükkanına baktım, tişört arıyordum, hiç gönlüme göre bir şey bulamadım.
Remzi Kitabevi'ne girdim, yeni kitaplara baktım, ilgimi çeken bir şey göremedim. 
Demek ki gönlümün gününde değilmişim...

Hava düne göre daha dayanılır sıcaklıktaydı bugün. 
İki gündür direniyordum, sonunda dayanamadım, vantilatörleri çıkardım, kurdum. Şimdi mutfaktakinin karşısında oturdum, püfür püfür yazıyorum. 

Tavuk almıştım, haşladım, sularını süzüp kavanozlara paylaştırdım, çorbalık olsun niyetiyle buzluğa kaldırdım. Şimdi bir kısım didiklenmiş tavuk etinden nohutlu pilav yapıyorum.

İşlerin arasında yine bir bölüm de Crown izledim.
Tam da kraliyet evliliği krizi ve Süveyş kanalı krizi iç içe geçmişti, heyecanlıydı.



Yine park pikniğimizden gül bahçesinden bir anı,
Sıcakta havuzda banyo yapan akıllı karga,

4 yorum:

  1. İki gündür şaldur şuldur yağıyor burası, biraz nefes aldık. Dün Kocam Bey'in gözündeki dikişler için hastanedeydik, çıkışta yağmurdan yarım saat esir kaldık, öyle böyle değildi, ne kadar yaprak dal varsa yeri boyladı. Göz damlası işkencesi tekrar başladı, neyse ki bir hafta, Cuma günü kontrole gideceğiz, sorun yoksa gözlük verecekler. Muhtemelen bayram sonu da Ankara yolcusuyuz. Crown'un ilk sezonu çok güzeldi...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde yağmur gözükmüyor ufukta, kısmet artık...
      Göz için geçmiş olsun, kısa sürede şifa bulsun dilerim. Benim de sarı nokta için kontrol vardı, altı ay sonra yeniden huzurda olacağım. Yine kısmet artık...
      Ankara zamanı geldi yeniden, şimdiden iyi bir Ankara yazı dilerim. :)

      Sil
  2. ben de iki gündür, klimayı nem alma modunda çalıştırıyorum bir iki saatlik de olsa gündüzleri. yoksa öğleden sonra güneşini yiyen salonumuzda oturmak mümkün olmuyor vallahi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyy! Öğleden sonra güneşi zor gerçekten. Bizim de yatak odaları kaynıyor, her türlü perdeyi çekiyorum ama, bir yere kadar. Bu haftaki sıcaklar gerçekleşecekse bizim de klimanın şefkatine sarılmamız gerekecek. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!