26 Mart 2024 Salı

26 Mart Salı

Dünkü yağmurlardan sonra bu sabah itibarıyla, İstanbul civarında bulunan barajlardaki su seviyesi ortalamasının  %81'i geçtiğini müjdeleyerek başlayayım.
Evet haklısınız, bu bir çeşit takıntı; yaz sonundaki su kıtlığından beri haftada en az bir iki kez İSKİ verilerine bakıyorum, sanki ben bakarsam su kıtlığı olmayacak gibi hissetme şaşkınlığı denebilir.
Bu kışı kar yağışsız geçirmiş olmamıza rağmen 2024 son on yıldaki en iyi 5. sene ki bu haliyle diğer iyi senelerin ortalamalarına oldukça yakın durumda. 

Bugün kardeşim anneme çaya geldi, kızım teyzesinin "simit getireyim mi" sorusuna "teyzeee güllaç da alsan..." deyince, teyzesi yeğenine güllaç da getirdi, böylece biz de nasiplendik. Lezzetliydi doğrusu, her hazır güllaç usulüne uygun olmuyor, sağolsun bacım, ağzımız tatlandı.

Günün diğer faaliyetleri, annem ve bizim ev için alışveriş yapmak, biraz yemek hazırlıkları, balkonu temizlemek, çiçekleri sulamak ve de kızımın saçına kına yakmak oldu. 
Bu son iş için ön çalışmalar ve hazırlık kızıma ait. Yıllardır saçına kına yakan ve pırıl pırıl saçlarla gezen kuzenimden aldığı tüyolarla işe girişti, internet bilgilerini de ekledi ve hazırladığı karışımı sürmem için önüme oturdu. 
Az önce saçlar yıkandı ve sonuçtan memnun kalındı. Böylece bundan sonraki yeni iş tanımlamam da belli oldu!



Balkonumuzdaki Latin çiçekleri, güneşli havayı sevdiler...

8 yorum:

  1. oyy ne güzel olmuşlar çiçekler. benimkiler yazlıkta en son yaprak halindeydiler. çiçek de açmışlardır belki ve inşallah :)
    kına yakmayı öğrendiysen bir gün bana da yakarsın belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah açmaya başlamışlardır ve umarım en çok sen oradayken açarlar. :)
      Kına yakarım tabii ki. :))

      Sil
  2. ahhhh çok güzel olmuş çiçeğin. benimki hala kendine gelmeye çalışıyor. ablamla gençliğimizde kına seanslarımız olurdu evde. ben bir kez denedim gerçi ama ablamın rutiniydi. koku beni mahvederdi. sanırım o yüzden tek denemeyle bıraktım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki yer değiştirdi ya, ancak alışır daha sonra açar o güzelce, benimki geçen seneden beri burada, yerini sevdi sanırım. :)
      Kınanın kokusu konusunda haklısın, oldukça yabani ve zor bir koku. Ben alıştım sanırım. :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Besleyici ve canlandırıcı olacak diye heves etti kızım, umarım öyle olur. :)

      Sil
  4. Bir zamanlar her evde kova kova su biriktirilir, sıkça sular kesilirdi. Hatta küvetlerini su dolu tutanlar bilirim. Şimdi epeydir bu tip sorunla karşılaşmıyoruz ,çoğu evlerde depolar var ama bizim dönemimizden kalan böyle bir travma var. Bende de vardır su yetişir mi kaygısı. Neyse bol bol yağıyor hatta İstanbul sanki bir karadeniz şehri oldu, hep bulutlu yağmur geçişli.
    Kına koyu renkli saçlara çok yakışır, parlatır, boyadan çok daha iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'un susuz zamanlarını yaşayanların ortak travması bu sanırım. Gerçekten zor günlerdi, çamaşır makinesi durulama yapacağında suyun kesildiğini, yedekteki ped şişelerden su almagözüne su akıtıp, durulamayı çalıştırdığımı bilirim, ah ahh! :))
      Kına kesinlikle boyadan kat kat iyi, sonucunu göreceğiz. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!