17 Mart 2024 Pazar

17 Mart Pazar

Bugün hava güneşliydi, arada bulutlar güneşi kapatıyordu, rüzgar serin esiyordu.

Sabah kahvaltıdan sonra kızım annanesiyle Malatya yemekleri konusunda konuştu, notlar aldı. Konuşurken, bir süredir yapılmayan ıspanaklı ekşili köfteyi hatırladık ve hazır evde ıspanak varken yarın yapalım bari dedik.

Öğlene doğru güneşli havanın tadını çıkarmak için annemle balkonda oturduk. Öğlen saatlerinde dışarı çıktım, bu güzel havada sahil tarafı kalabalıktır düşüncesiyle mahalle içlerinde dolaştım, sakin güzel bir yürüyüş yaptım. 

Akşamüstü kaç zamandır izleme listemde olan Finlandiyalı yönetmen  Aki Kaurismäki'nin  filmi Sararmış Yapraklar'ı izledim, nihayet.
Gençlik yıllarımda İstanbul Sinema günlerinde bir çok filmini izlediğim Kaurismäki'nin uzun zamandır yeni filmini izlememiştim. Tam bir sinema keyfiyle, hayranlıkla izledim.



Fotoğraf dün sabahki yürüyüşten,
Kıyıda martılar gezintide,
Deniz kıyıda sakin,
Hava az bulutlu açıklarda puslu,
Mendireğin gerisinde uzakta Kınalı ve hayal meyal Burgaz.

13 yorum:

  1. Fotoğraf enfes. Ve ekşili köfte elbette, ne yazık ki annem ve babanemin sanat eserleriydi. Hımmm.. Sararmış Yaprakları da izlemeliyim! Teşekkürler Sevgili Okul Arkadaşım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim Sevgili Okul Arkadaşım. :)
      Ekşili köftenin tarifini bugün yazdım, fotoğrafıyla elbet. Sizin bildiğiniz gibi mi merak ettim, zira farklılıklar olabiliyor. :)

      Sil
    2. Bizimkinin de adı ekşili köfte ama sizinkinden farklı, hatırladığım kadarıyla ıspanak yoktu içinde Sevgili Okul Arkadaşım, kız kardeşime sordum o ekşili köfte diye bir şeyi hiç hatırlamıyor. Bir ara halama soracağım:)

      Sil
    3. Halamla konuştum ve hatırladım tabii ki, havuç patates ilaveliymiş ve son kertede çırpılmış limon yumurta ekliyorlarmış Elazığlılar:)

      Sil
    4. O zaman sizin ekşili köfte, aslında memleketin genelinde bilinen tarif oluyor Sevgili Okul Arkadaşım. Bizim Malatya ekşili köftesinde et yok, o toplar bulgur yoğrularak yapılıyor. :)

      Sil
    5. Bizimkindede et yok, ayrıca yazmaya gerek duymamıştım ben:)

      Sil
    6. Komşu iki şehirde bile pişirme usulleri farklılık gösteriyor demek ki. Vesile olduğunuz için, teşekkür ederim Sevgili Okul Arkadaşım. :)

      Sil
  2. Bugün pişecek bizde ekşili köfte ama ıspanaklı değil, onu hiç denemedim zaten.Klasik usul bendeki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Afiyet olsun size de. :)
      Şimdi fark ettim ki klasik ekşili köfteyi de epeydir yapmadık, onu da yapalım yakınlarda. :)

      Sil
  3. İstanbul senin fotoğraflarınla ne güzel:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul'un sadece fotoğrafları değil, kendisi de güzel Sevdacığım. Bakma sen, biz arada kızıyor söyleniyoruz ancak sevmesek gözümüze güzel görünmesi zor yine de. :)

      Sil
  4. bu günlerde ara sıra bulutlar kaplasa da gökyünü, hava "bahar geldi" diye bağırıyor adeta. ennnn sevdiğim(iz) mevsim geldi, yaşasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşasın, geldi sonunda. :))
      Marteniçkası asıldı bile seninkinin, tescillendi böyece. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!