23 Şubat 2024 Cuma

23 Şubat Cuma

Bakarsan anlatmaya değecek bir olay yok, bir gün daha geçiverdi. Şimdi ben yine şapkadan tavşan çıkaracağım, şöyle böyle oldu deyip ballandırarak anlatacağım.

Bu sabah güneşli ve ılık başladı, hava sıcaklığı 17 dereceye çıktı, şakası yok bahar alenen. 
Pazar işlerini bitirdikten sonra, annemin ruşeymli ekmeğini almak için minibüs caddesindeki Halk Ekmek kulübesine giderken gördüm; köşedeki bankanın yan tarafındaki kartopu çalısı açmıştı, hafiften kokuyor ve üstelik üzerlerinde arılar geziniyordu. İşte paşam size bahar!

Öğleden sonra kardeşim annemi ziyarete geldi, annem "misafire ikram edecek şey var mı?" telaşına düştü.  İkna edebildim kendisini, zaten kaç kişiyiz, olanlar yeterli olacak. 

Öğlenden sonra misafir saatine dek video izledim, seyrederken o saate dek olan baş ağrım geçiverdi şükür. Çok komik şeyler filan seyretmedim, seyrettiğim bir şehrin sokaklarında yürüyerek gezen birisinin çektiği video idi. 
Böylece, dört sene önce gidip, bir kaç gün yeğenime misafir olduğum ve sokaklarında severek dolaştığım şehir Edinburgh'da yeniden gezer gibi oldum, anılarım tazelendi ve yüzüm güldü.



Defne yapraklı kartopu, bahar geldi kardeşler, diyor...

8 yorum:

  1. Bu sene hiç kış hissetmedik Sevgili Okul Arkadaşım, açıkcası menmunum, oysa çocukken ne kadar severdim.:) Şimdi Edinburgh'u dolaşayım biraz, teşekkürler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sene, sanırım o acayip senelerden oluyor/olacak, kısmet...
      Size iyi gezmeler Sevgili Okul Arkadaşım. :)

      Sil
  2. Ne tesadüf, ben de bugün yanından geçtim ve kartopu açmış diye düşündüm. Çevrede badem kalmadı, yerlerini bina aldı o yüzden görmedim henüz ama açmışlardır. Narenciyeler başlamış ama onları gördüm...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Narenciyeler de mi başlamış? Ehh, bu sene bahar erkenci, onlar da başlamıştır o halde. :)

      Sil
  3. Ben de bu sabah gördüm minik minik çiçeklerini ah kartopu dedim, geliyor mu bahar:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak işte, Ankara, Antalya, İstanbul dememiş kartopular çiçeklenmiş demek, ne güzel. :)

      Sil
  4. baharı çok sevsem de kışı yaşamamış olmak dünyanın geleceğiyle ilgili endişelendiriyor beni. ama bahar işte ya...bundan güzel mevsim var mı :) ben bir kongre için Glasgow'a gittiğimde sadece 1 güncük Edinburgh'a gidip aşık olmuştum şehre. keşke bir daha gidebilsem, gönlümce gezebilsem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şulem, belki yeğenim o sırada orada yaşadığından ötürü bilemiyorum, ben de çok sevdim şehri. Gerçi, geçen yüzyıldaki ilk gidişimde de çok sevmiştim ya, yakın zamanın beğenisi daha sıcak oluyor. :)
      İnşallah gidersin(iz) gezersin(iz) <3

      Sil

Hoşgeldiniz!