28 Eylül 2023 Perşembe

28 Eylül Perşembe

Bugün şehrimizin yağmur günü ve bu yağmurdan bizim mahalle yine sadece ahmak ıslatan ölçüsünde etkilendi, en azından şimdilik. Sabah bir yarım saat incecikten yağdı, balkona çıkınca toprak kokusunu duydum ve mutlu oldum.

Sonra öğlende pilateste hocam benim ona anlattığım geçmiş bir anıdan söz etti. Ahmak ıslatan yağan bir gün şemsiyemi açmış caddede yürüyormuşum. Arkamdan gelen yaşlıca bir bey yanımdan geçerken "yağmıyor ki" deyivermiş. Ben de "yağmıyorsa şemsiye olmadığında niye ıslanıyoruz" demişim. Sonra da bunu M.ciğime anlatmışım, iyi ki anlatmışım. Böylece o bana tekrar anlatınca ben de hatırlamış oldum ve birlikte yine güldük.
Bizim yaşadığımızı unuttuğumuz olayları, anlattığımız kişinin unutmaması ve onun aracılığıyla tekrar hatırlamamız, ne kadar hoş aslında.

18. Contemporary İstanbul açılmış. Bu sene üçüncü defa Tersane İstanbul'da olacakmış sergi. 15. sergiye dek Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde olurdu.
Bir konu var ki serginin süresi çok kısa, 3-4 gün içinde gördünüz gördünüz, aksi halde şuradan izlediklerinizle yetineceksiniz. 



Sokakta yürürken yere düşmüş at kestanelerini toplama mevsimi gelmiş,
Buncağızlar ilk topladıklarım...

4 yorum:

  1. Çok tatlı evet başkasından kendi anılarını, unuttukları dinlemek :) Sanki kayıp bir puzzle parçasını yıllar sonra bulmuşsun gibi..
    Kestaneler başlamış :) Burada da çok var ama sincap, kirpi ve diğer meraklıları hemen topluyorlar :))) Koca koca yanakları bir görsen öyle tatlılar ki yol ortasında şaşırıp da kalıverince!

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten kayıp puzzle bulmak gibiydi C.ciğim. :)
    Ah keşke bizim de seninki gibi gözlemler yapmak imkanımız olsa... Burada ağaçlar kırda parkta değil de sokaklarda beton üstünde olunca, etrafındaki hayvancıklar pek olmuyor. Sadece kargalar, martılar filan...

    YanıtlaSil
  3. ah, ben de gördüm at kestanelerini. yıllar evvel, sen demiştin, uğurdur diye. o zaman bu zamandır, toplar her aile ferdine birer tane veririm ben de çantalarına koymaları için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de devam ediyorum, toplamaya, vermeye, çekmecelere koymaya... :))
      Bu arada öğrendim ki, sadece uğur değilmiş, böceksavarmış da aynı zamanda. Söylememişsem, bilgilendireyim şimdi. ;)

      Sil

Hoşgeldiniz!