21 Eylül 2023 Perşembe

21 Eylül Perşembe

Bugün daha iyiceyim, burun akmasının sonuna geldik, sevimsiz ve anlamsız baş ağrısı geçti şükür, fakat genzimdeki ve burnumdaki biber kaçmış hissi veren yanma henüz arada yokluyor. 
Uzun aradan sonra bugün evde temizlik vardı. S. de geçen hafta benzer şekilde hastaymış, "herkes hasta abla" dedi. Yine de ne olur ne olmaz dedim, kendisiyle ayrı mekanlarda bulundum, hastalığa hastalık yamamayalım. 
Annem aradı akşamüstü, "işin bittiyse gel, özledim" dedi. Dedim "anam, ben de özledim ama şu genzimdeki yanma da geçsin hele, sana bir şey bulaştıracağım diye diken üstündeyim." 
Pek ikna olmuş gibi değil sanki, ama bence tedbirde fayda var. 

Yemek faslına geçelim şimdi; kızım kuru fasulye pilav pişirmiş ortak grubumuza fotoğrafını gönderdi, oğlum ahh etti, çok özlemiş. Oysa daha onbeş gün öncesinde memleket karasuları içerisindeydi, denk düşmedi herhalde yiyemedi belli ki...
Yıllar önce bir arkadaşım yurt dışında yaşarken duyulan özlemleri anlatırken "çoban salatasının suyuna ekmek banmayı özlemek" ten söz etmişti. Ne demek istediğini şimdi daha iyi anlıyorum.



Tatile giderken bir saksının kenarında kendiliğinde göğermiş tanıdık bazı yeşillikler gördüm,
Sulamak için alıp başka bir saksıya aktardım, döndüğümde kocaman olmuşlardı,
Artık eminim bunlar geçen sene balkonda büyüttüğüm domateslerin yavruları,
Bugün ayıklayıp aralayıp diktim, önümüz güz fazla umutlu değilim ya, 
Hani olur da büyür, domates bile verirmiş bakarsın,
Hayat bu, belli mi olur?

8 yorum:

  1. Geçmiş olsun Sevgili Okul Arkadaşım. Önümüzdeki günlerde dikkatli olmakta yarar var gibi gözüküyor, hepimiz için. Aşılara hatırlatsak mı hatırlatmasak mı kendimizi acaba:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Sevgili Okul Arkadaşım. :)
      Ben bu defa geçen sonbahar yaptırdığım grip aşısının yararını gördüğümü düşünüyorum. Yeni sezon için yine grip aşısı gerekecek.

      Sil
  2. Geçmiş olsun, soğan pişirin suyunu için, soğanı yiyin ben bu şekilde atlattım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bitki çaylarının özellikle adaçayının faydasını gördüm, soğan da iyi fikir. :)

      Sil
  3. Geçmiş olsun Sevincim, dikkatli olmaktan usandık derken yine mi dikkatli olacağız, yeter ama ya. Seyahat dönüşü oluyor böyle hastalıklar, çarçabuk geçsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Nurşencim, sanırım artık sürekli dikkat gerekecek, başka yolu yok gibi. Geçti sayılır artık. :)

      Sil
  4. Aaa içeri alırsın mis gibi olur o domatesler :) Sıla özlemi 5 duyunun özlemi evet.... <3 Geçen gelişimde ben de bir gün evden çıktığımda öğlen bir lokantada kurufasülye pilav yedim bir de sırf öyle demeyi özlediğim için "az pilav üstü kuru" dedim :))) söylemesi bile şiir gibi geldi. Almanlar baklagil bilmiyor, ben de güzel yapamadım ki sevmediler bizimkiler. Türkiye'ye geldikçe yiyorum tek başıma :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle düşündüm, havalar serinleyince içeri alıp deneyeceğim; olursa ne güzel olur. :)
      Almanlar baklagil bilmiyorsa kendileri için büyük kayıp bence, çocuklar belki ileride sever, denemeli arada sırada, ağız tadları gelişir. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!