6 Ağustos 2023 Pazar

6 Ağustos Pazar

Eyyam-ı bahurun neredeyse bitmesi beklenen gündeyiz, umarım önümüzdeki hafta hava sıcak, nem fena teranelerini söylemeyeceğiz.
Dışarıda rüzgar öğlenden itibaren oldukça sert esmeye başladı, batı/güneybatı imiş, bildiğimiz lodos kısacası. Ohh ılık ılık, yağmur getirse hiç değilse...

Bu havada yemek yapmak cidden yorucu oluyor, fakat her öğlen yemeği karpuz peynirle geçiştirilmiyor, illa ki bir noktada o ocak yanacak, karşısına geçip soğan kavrulacak, yemek pişecek. Neyse, vantilatör desteğiyle yaptım, oldu.
Ne pişirdim  yazayım bari, bol sebzeli bulgur pilavı ve zeytinyağlı çalı fasulyesi.

Dün bir ara aklımdan "yarın sinemaya gitsem de serin salonda film izlesem" düşüncesi gezinmişti. 
Bugün MUBİ'de Cafer Panahi'nin 2006 yapımı "Ofsayt" filminin başladığını görünce, serin sinema salonunda film izleme projesini hafta içine kaldırdım, konuyu klimalı evde bilgisayardan  (malum, televizyon bozuk henüz)  film izlemeye dönüştürdüm ve sonuçta kararımdan pek memnun kaldım. 

Diyeceksiniz ki son izlediğin İran filmi hakkında olumlu görüş bildirmemiştin, şimdi  bu ne iş?
İşte tam bu noktada  İran'ın 2006 Dünya Futbol Kupası'na katılma hakkı kazandığı günde geçen Ofsayt'ın anlatımı ve gösterdikleri, Kutsal Örümcek'e olan itirazlarımı bir kez daha doğrulamış oldu. 



Sarı kiraz sever misiniz?
Hiç öyle olmamış gibi göründüğüne bakmayın, tadını almış...

4 yorum:

  1. Sarı kiraz bir nostalji rüzgarı estirdi ve alıp çocukluğa götürdü, uzun zamandır karşılaşmamıştım, pek iyi oldu. Ve fakat menü Sevgili Okul Arkadaşım. Çok sağlam ve ne tesadüf ki bir kaç dakika önce de enn sevdiğim kadınla reyhanlı bulgur pilavı muhabbeti yapmıştık, o anlatırken kokusunu hissetmiştim. Malum aile memleketin doğusundan, reyhanlı pilavın hakkını verenlerden, hoş bir yolculuk yaşadım sizin sebzeli pilav ile birlikte:) Hava durumumuz da aynıdır, üstelik ben dışarı çıktım, blog görevi aşkıyla... ve su gibi döndüm eve:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim pazar nostalji rüzgarı estirme konusunda oldukça başarılı. Gerçi bu sene rastlayamadım ancak, ondan önceki iki sene çocukluk eğlencesi taze nohut bulmuş almıştım. :)
      Reyhanı etli bulgurlu kebap yapınca kullanır bizimkiler, bulgur pilavı da çok iyi fikir gelecek defa deneyeyim. :)
      Bu sene hava zorluyor gerçekten, beterinden saklasın diyelim...

      Sil
  2. Sarı kiraz bizim oraların ürünüdür, Ulukışla civarında çok yetişir ama bana aşırı tatlı geldiğinden sadece görünüşünü severim, yemesini değil. Ankara üç gündür kavuruyor, pek de serinleyeceğe benzemiyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim sarı kiraz aşırı tatlı değil, olmadığı da iyi çok tatlı meyveyi tercih etmiyorum. :)
      Belki de sen dalında olmuşunu yediğin için tadı fazla gelmiştir, buralara gelirken dayansın diye çoğu meyveyi hama yakın topluyorlar, olsun tatlansın diye bekliyoruz.

      Sil

Hoşgeldiniz!