16 Ağustos 2023 Çarşamba

16 Ağustos Çarşamba

Hasret giderme günü oldu bugün. Sevgili üstadım rahmetli Gündüz Aybay'ın eşi Meral hanımla buluştuk, sohbet ettik, geçmişi andık, gelecek için umut etmeye çalıştık, ama en çok  günün tadını çıkardık. 

Kadıköy'de Balon Cafe'de buluştuk. 
Etrafta uçuşan martılar, iskelelere yanaşıp kalkan vapurlar, motorlar, az ötede onarımdaki Haydarpaşa istasyon binasının silüeti, uzaktan yansıyan Kadıköy meydanının sesleri...
Ve biz tüm bunları hem görüp, hissedip hem hiç duymadan kendi alemimizde tatlı mı tatlı sohbet ettik.

Meral Hanım, Soroptimist Kulüplerde uzun yıllar faal görev almış bir meslek insanıdır. Faal meslek ve dernek yaşamını sürdürmese de konuyla ilgili olarak gayretle çalışmalarını sürdürdüğünü biliyorum.
Buraya kısa bir videonun linkini ekliyorum, Video, soroptimistliği Türkiye'ye getiren Müfide Ferit Tek hakkında ve Meral Hanımın kişisel ilgi ve çabaları sonucunda yapılmış bir yayın.

Soroptomist, Latince sorore ve optima sözcüklerinden oluşur ve "en iyiyi amaçlayan kadınlar" anlamına gelmektedir. Soroptomist derneklerine kulüp adı verilir ve kulüplerde her meslek veya iş dalı bir üye ile temsil edilir.



Şehir hatları vapuru Kadıköy'den yola çıktı,
Adalar'a mı, Beşiktaş'a mı, Karaköy'e mi?
Yolcu yolunda gerek...

6 yorum:

  1. O kulüpten bizde de var, sanırım 80'lerden beri. Yanlış hatırlamıyorsam o zaman optimisçilerle aynı kulübü kullanıyorlardı.:) Yelken Kulübün bir bölümünde oluyordu toplantıları. Sonra bir mekânları oldu, hem de bizim lisenin oralarda bir yerde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübün ismi zaten optimistle karıştırılmaya gayet müsait, üstüne bir de aynı mekanı paylaşmaları eğlenceli sonuçlara yol açmış olmalı. :))
      Özellikle kız çocuklarının eğitimi için değerli katkıları oluyor Soroptimistlerin, eminim sevgili şehrimizde de böyledir. :)

      Sil
  2. Ah bu eski vapurlar ne kadar zarif.. Ne güzel bir günmüş İstanbul’da!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabah hava sisli gibiydi, fazlaca rutubet vardı. Biz otururken esinti başladı, havayı temizledi, rahat nefes aldık. Güzel bir gündü. :)

      Sil
  3. balonu olmayan balon cafe :P
    soroptimistlerin derneği var ankara kaleiçinde, bir de yanlış hatırlamıyorsam balatta bir cafeleri...bu videoyu da en kısa zamanda izleyeceğim. senin için önemini biliyorum Aybay'ların, ne iyi etmişsiniz buluşmakla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha da komik; balonu uçmuş balonsuz kalmış cafe! :))
      Kaleiçi'ni bilmiyorum ama Balat'da bir cafe var, böyle mekanları gelirlerinden burs vermek amacıyla işletiyorlar.
      Çok hoş zaman geçirdik. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!