23 Temmuz 2023 Pazar

23 Temmuz Pazar

Sıcak günde kalp ferahlatan iç ısıtan bir mesajı sabah kahvaltıda iken, çocukluk arkadaşımdan aldım.
Gerçekten bu hayattaki en eski arkadaşımdır Y.ciğim, ilkokul birinci sınıftan beri arkadaşız.
Sabah gelen mesajda bir fotoğraf  vardı ve altında " Nasıl güzel bir nostaljidir yaaa! Biran o günlere gittim de, inan burnumun kemiği sızladı... " yazıyordu.
Fotoğraftaki mektuplardaki yazıyı hemen tanıdım, Yerköy'den ayrıldıktan sonra kendisine gönderdiğim mektuplardan ikisi vardı karşımda.
"Aaa! Ne güzel sürpriz bu! Allahım kaç sene geçmiş gitmiş..."
Hiç sorma! dedi Y.ciğim, mesaja devam etti. "Birinde demişsin ki sakın mektuplarını kesme, böyle mektuplaştığım bir kaç arkadaşım vardı, kesildi ve koptuk, biz hiç kopmayalım. Var ya şuan gözlerimden akıyor... Ne güzelmişiz yaaa..."
Ben de yutkundum, içimi çektim ve "canım benim" yazdım.
Y.ciğim devam etti "Çoķ şükür, hatta sonsuz şükürler ki hiç kopmadık, sık görüşemesek de..."
Sonrası hal hatır, sağlık sorma, çocuklardan söz etme ve  karşılıklı -umarım- en yakın zamanda görüşmek arzusu... 

Günün en tatlı olayı, gelinciğim C.ciğimin doğum günü olması. Kutlamak için aradığımda yollarda buldum gençleri, Venedik'ten Murano adasına ulaşmak üzere vaporettoya biniyorlardı. 
C.ciğim İstanbul'dayken de cam atölyelerine gidiyor, çalışıyordu. Gurbetçilikte de bu merakını sürdürdü, atölyelere katıldı. Doğum gününde olabileceği en mutluluk verici yerlerden birinde olması çok hoş. 



Sabah sabah 47 sene önceden gelip günümü şenlendiren mektup,
Mektup katlama şekillerimdeki tutarsızlığa bakın siz, ilkinde kağıdı boyuna uzun uzun katlamışım, ikincisinde A4 boyunda açıp çarşaf gibi yazmışım.
Oysa benim aklımda kalan, mektup kağıdını enine katlar, defter kağıdı boyuna getirir, ve defter gibi sayfaları çevirerek yazardım.


8 yorum:

  1. dostluk şahane, dostlarla mektuplaşmak daha da şahane...en sevdiğim aktiviteydi sanırım mektup yazmak ve mektup almak :) ne güzel bir şey eski anılara dalmak...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de çok severdim mektup yazmayı da almayı da... :)
      Aslında şimdi de seviyorum da, kısa mesajların istilası altındayız.

      Sil
  2. Ah ben de böyle katlardım, ne mektuplar yazdım, ne mektuplar aldım, keşke hala mektuplaşma devam etseydi, ne güzel bir nostalji olmuş. Gelinciğe sağlıklı, mutlu bir ömür diliyorum, sizlerle birlikte, çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler Leylakcığım. <3
      Gençlerimiz gönüllerince sürsün hayatlarını, mutlu olsunlar ortak dileğimiz. :)

      Sil
  3. ah mektuplaşmalar, ne keyifliydi, şimdi yerini bloglar aldı, gittiği yere kadar en azından. Bir de vaporettoyu duyunca içim bir hop etti. Geçen sene ağustos ta binmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Joecuğum haklısın, bloglar bizim mektuplaşmalarımız sayılır, bu çağda böyle... :)

      Sil
  4. Mektuplar söz konusu oldu mu bir ahh çekerim ki ne ahhh, Sevgili Okul Arkadaşım; ama sizin adınıza da sevindim :) 12 Eylül sıcağı, bütün ideolojik kitaplarımı mutfak raflarının altına saklamışım, mektuplar, yazılı notlar evin kuytularına gizlenmiş ve ben askerdeyim... Annemin ödü kopuyor, bir gelenek tekrar ediyor ve amcamdan yıllar sonra bu kez benim kitaplar, dergiler ve tüm mektuplar yok ediliyor ki en çok penfriend mektuplarına üzülüyorum. Yine hayıflandım şimdi ve yazmadan duramadım:) O mektuplardan ne yazılar çıkarırdım ben:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kaç kuşağın, mektupları, kitapları, anıları böyle böyle uçtu gitti, buralarda böyle imiş Sevgili Okul Arkadaşım, diyecek söz az.
      Belki hatırlar da yine yazarsınız, güveniyorum size. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!