10 Temmuz 2023 Pazartesi

10 Temmuz Pazartesi

Dün gece haftanın az uyku uyuma gecelerindendi. Artık haftada bir gece bir iki saat tavanı seyretmiş olmaya takmıyorum. Bir iki gece 7 saat, bir iki gece 6,5 saat uyursam, diğer geceleri 6 saat uykuyla tamamlamak iyidir diyorum. 
Böyle gecelerde sıkıcı bir kitap bulup onu dinlemeye başlıyorum ve zaman ayarını kuruyorum. Şanslıysam bölüm ya da ayarladığım süre bitmeden yeniden uykuya geçmiş oluyorum, aksi halde bir bölüm daha...
Şimdi size uyku uğruna gizli amaçlarıma alet ettiğim kitabın adını da yazayım, tam olsun!
Meghan O'Gieblyn'in Tanrı, İnsan, Hayvan, Makine başlıklı kitabı, alt başlık Teknoloji, Metafor ve Anlam Arayışı.

Bugün klima bakımı yaptırdım. Önce bizim evin klimasının, sonra annemin evinin klimasının filtreleri temizlendi, dış üniteleri basınçlı suyla yıkandı. 
Servis gittikten sonra, klimaların yıkanmasıyla tozlu sularının aktığı balkonları yıkadım, çiçekleri suladım; az zamandan çok iş yaptım, ayrıca gözümde büyüttüğüm klima bakım işini aradan çıkardığım için kendimi kutladım.



10 Temmuz 2017, 
Çengelköy sahilinden bakış, 
Boğaziçi'nde günbatımı seyri,
Geçmiş zaman anıları iyi ki var...
Fotoğrafın altında olayın şarkı hali bulunmakta,

4 yorum:

  1. Ahmet Özhan posteri asmıştım, ortakları da olan odamın üst ranza katımdaki duvarıma... Che, Gezmiş, pop ve rock'cıların arasında Ahmet Özhan?! Çünkü Hale Soygazi de vardı o duvarda... Ve valla sevinmiştim birlikteliklerine... Çocuk Kalbi işte:)

    Yaaa... Sevgili Okul Arkadaşım, bir fotoğrafın arkasına saklanandan neler neler çıktı açığa:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten bazen bir şarkı, bir isim, bir ses insanı nerelere alıp götürüyor değil mi Sevgili Okul Arkadaşım? :)
      Ahmet Özhan'ı ve Hale Soygazi'yi ben de çok severdim, birlikte olmaları hoşuma gitmişti benim de. :)) Sonradan yolları ayrılsa da...

      Sil
  2. ben de 12de yatıp 5de uyandım ama sevindim, en azından 5 saat uyudum diye :)
    klima bakımını hem de iki ev için de yapmış olman bence yeterince iyi bir "üzeri çizilirken gülümsenecek sıkıcı işler"den, tebrikler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canikom, 5 saat kesiksiz uyumak da marifet artık ve sevinilecek şey, doğrusu. :))
      Ay evet, o gözde büyütülen sıkıcı işler bitince hep olduğu gibi "amannn, o kadar da mesele değilmiş" duygusu da güzel. oluyor. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!