11 Temmuz 2023 Salı

11 Temmuz Salı

Sabah saatlerine nefis bir şiir dinletisinin ruhumu yükselttiği noktada başladım. Sizce de bu cümle için Sevgili Okul Arkadaşım'dan esintiler taşıyor denebilir mi?  
Bence denir. Yazdım ve anında aklıma "tam bir Buraneros cümlesi oldu bu" düştü. 
Doğal bence, insan sevdiği yazarlardan etkileniyor, okudukça, üzerinde düşündükçe.
Neyse şimdi konumuza dönelim ve şurayı tıkladığınızda  dinleyeceğiniz, ruhunuzu kanatlandıracak şiirlerle sizi baş başa bırakayım: 
Melih Cevdet Anday Şiir Dinletisi / Ah Yalnızlığın Gömük Kapıları.
*4. dakikadan itibaren başlayan "...bir çift güvercin havalansa, yanık yanık koksa karanfil..." dizeleri için ise, ahh! diyebiliyorum sadece.

Bugün yine bir alışkanlığımdan vazgeçmek zorunda kaldım ve biraz hüzünlendim. Kaç senedir her ay saçımı boyayan arka sokaktaki kuaförüm şehir değiştirdi. Tee Kuşadası'na taşındılar ailecek. 
Bir kaç aydır bu gelişmeyi bekliyorduk, burada oturdukları ev kentsel dönüşüme giriyor, kiralar malum, derken şehir değiştirmeye karar verdiler. Kendileri için güzel sonuçları olacak bir karar. 
Bana gelince, etkilenmem sandığım bu değişikliğe alışmam gerekecek, bugün anladım. Boya için kuaförümün aynı salonu paylaştıkları ortağına gittim. 
Sonuçta, "alışkanlıklarımızın konfor alanlarımıza getirdiği sınırlamalar" üzerine felsefe yaparak geçirdim boya süresini. 


Evet evet, mahallemizin zakkumları da açtı,
Bu güzelim çiçeğin aslında zehirli olması ne kadar ilginç değil mi?

8 yorum:

  1. Güzel her şey biraz ürkütücü değil mi zaten :) Ankara'da geçen çocukluk yıllarımda komşular evde zakkum yetiştireceğiz diye ölür biterlerdi. O derece kıymetliydi. Sonra Antalya'ya yerleşip de dağda bayırda, adımını attığın her yerde biten zakkumları görünce gayretlerine acımıştım. Herkes toprağını, havasını istiyor işte. Birkaç yıl önce bizi Kavala'ya götüren aracın sürücüsü zakkumlu bir yoldan giderken bana dönüp: "Hocanım bak ne güzel zakkumlar, böylesini görmemişsindir, çek fotolarını çek" deyince kardeşimle ikimiz nasıl güleceğimizi şaşırmıştık adama çaktırmadan :)))
    Yarın günübirlik Sivas'a gidiyoruz hemşirem YHT yeni hat açmış, 2,5 saatte gidiliyormuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zakkum ne kadar zehirli olursa olsun, yanından geçerken kokusu ve şöyle bir bakarken görünüşü beni benden alıyor, ille de rengi! :)
      Hatırlarsın, bir aralar zakkumdan yaptığı ilaçla kansere çare bulduğunu söyleyen bir doktor vardı, çok uğraştılardı kendisiyle, sonra rahmetli oldu gitti adamcağız. Kansere halen ilaç aranıyor...

      Sil
  2. Ben boyayı bıraktım, şu an röfle tarzı beyazlı siyahlı bir saça sahibim sadece kesim yaptırıyorum. Boyalar tamamen gidince kuaförüm, abla saçın çok güzel oldu, bazıları bu saça sahip olmak için 1500 tl veriyor demişti, kurtuldum rahatladım darısı boyadan kurtulmak isteyenlerin başına. Bizim buralarda bir ara zakkum çiçeği cehennem çiçeği olarak anıldığı için fazla yoktur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman ne kadar iyi yapmışsın Özlemciğim, pandemide denemeye niyet ettim caydırdılar, bir on sene daha bekle filan dediler. :))
      Bak zakkuma verilen cehennem çiçeği ismini duymamıştım, zehirli olduğundan herhalde. :)

      Sil
  3. ya bu kuaför olayı enteresan gerçekten. biliyorsun, ben her ay pendik yollarındayım taşınan kuaförümün peşinden :)
    şiir dinletisini yarın okul yolunda dinleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eskiden o yakadan bu yakaya taşınırdım, şimdi konuyu daha pratik tarafında alıyorum, ama, alışkanlıklardan kolay vazgeçilmiyor. :)

      Sil
  4. Açtım biraz dinledim,teşekkürler. Ve evet kuaför değiştirmek zor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiirler çok güzel, ben dün gece ikinci kez dinledim. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!