1 Nisan 2023 Cumartesi

1 Nisan Cumartesi

Nisan ılık geçen bir günle başladı, hava sıcaklığı 20 dereceye çıktı, lodosla. Lodos baş ağrısı ve sersemlik getirdi. Bu da bir çeşit 1 Nisan şakası oldu.

Öğleden sonra sonra sahile yürüdüm. Yoldayken telefonuma bir kaç mesaj üst üste gelince -genellikle çocuklar böyle mesaj atıyorlar- baktım nedir merakıyla. 
Meğer Leylakcığım yürüyüşe çıkmış, erguvanlar görmüş, beni anmış ve yılın ilk erguvanlarını göreyim diye bana da göndermiş. Pek çok sevindim; öncelikle arkadaşımın ince düşüncesine ve tabii ki erguvanları görmüş olmaya.

Sahil, hafta içindeki parlak havada ne kadar tenha ve asude bir yer idiyse,  bugün aksine o kadar kalabalık ve patırtılı olmuştu. Üstelik  lodos nedeniyle hava gri ve bunaltıcıydı. Denize şöyle bir baktım, kahve alırım da denize karşı içerim de planı kalabalık nedeniyle hiç uygulanacak gibi değil, aman canım kahvemi evde içerim fikri aklımı çeldi ve tırıs tırıs dönüş yoluna koyuldum. 
Evde "cumartesi kalabalığından kaçan asosyal kişi" olmanın keyfini çıkartarak oturdum, Bozkır dizisinin bir yandan olayların yumak olduğu diğer yandan cinayetlerin çözülmeye başladığı 7. bölümünü izledim.  



Canım Leylak Dalı'ndan armağan,
Antalya'lı erguvan,
Bu senenin ilki...

8 yorum:

  1. Birbirimizi güzel çiçekli ağaçlarla anımsamak ne güzel. Erguvan Sevin'in, leylak Nuriş'in :) Bugün burası da hem sıcak, hem rüzgarlı idi. Güneşte terleyip gölgeye geçince yediğin rüzgarla buz gibi oluyorsun. Tam hastalık havası. Müzede Amerika'dan mahkeme sonucu gelen yeni parçalara bakıp çıktık, falezlerde bir cafeye oturduk ama ne istersiniz diye soran olmadı. Kocaya kalk gidelim kahvemizi evde içelim dedim senin gibi. O arkadaşına ayrıldı, ben ağaca ota batıp foto çekerek geldim eve...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle herkesin sokakta olduğu günlerde, saatlerde dışarıda oturacak yer bulmak, bulduktan sonra servis alabilmek deveye hendek atlatmak becerisine sahip olmayı gerektiriyor. Pandemiden sebep asosyalliğe de pek alıştık sanki, o nedenle kalabalıkla cebelleşmektense eve sığınmak en güzeli geliyor bana. :)
      Leylakları gözlüyorum, ilk gördüğümü sana göndereceğim tabii ki! <3

      Sil
    2. İkiniz de ayrı ayrı çoook güzelsiniz <3

      Sil
    3. Ah teşekkürler Mimozacığım, sen de biz gibi çiçeksever bir güzelsin ya. :)

      Sil
  2. Bizde de hava çok güzeldi, lodos falan da yoktu ama sahilde ve bana çok yakın bir yerde ilginç bir kemancı hanımefendi ile rastlaştım; ilk kez görüyorum, sokakta çalıyordu ve çok iyiyidi. Yarın eğer aynı yerde olursa kendisiyle sohbet edip blogda yazmayı düşünüyorum, elbette fotoğraf çekip belki kayıt da yaparım. Yabancı mıydı acaba diye de düşünmekteyim, ilk röportajını yapacak muhabir heyecanı içindeyim, umarım yarın orada olur.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A şahane! Sanat konulu sokak röportajı olacak! :))
      Heyecanla bekliyoruz Sevgili Okul Arkadaşım, umarım sanatçımız bugün de çalıyordur. :)

      Sil
  3. izmir de çok sıcaktı cuma-cumartesi ama pazar günü bozdu baya. nisan güzelliklerle gelsin inşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lodos hafta sonu her yeri birden etkiledi sanırım.
      Nisan'la ilgili dileklerine canı gönülden katılıyorum. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!