29 Mart 2023 Çarşamba

29 Mart Çarşamba

Bugün havanın iyice  soğuk olması bekleniyordu, öyle oldu. Sabahtan bizim mahallede yağmur karla karışık yağdı, daha yüksek Karadeniz'e yakın yerlerde kar da yağmış.
Öğlende yağmur-sulu kar durunca küçük bir mahalle turu attım, bir kaç alınacak vardı; peynir, yumurta onları da aldım. Hava neredeyse ılıklaşmıştı, öğleden sonra bulutlar yine alçaldı, hava karardı, yine sulu sepken yağdı. 
Eh, artık bu sene kış görmedik demeyiz, adet olduğu üzere tam bahar geliyor derken soğuk hava dalgası "az dur" deyiverdi.

Öğleden sonra "Biz Kimden Kaçıyorduk Anne"den iki bölüm daha izledim. Perihan Mağden'in romanını okuyalı o kadar uzun zaman geçmiş ki beki sadece kitabın adı ve kapağındaki resim aklımda.
Anladığım, dizi senaryosu oldukça serbest bir uyarlama olmuş. İlginç ve sürükleyici bir dizi, nereye bağlanacağını merak ediyorum.
2019 Haziran'ında yazdığım bir gezi yazısında kitap kapağındaki resim ve ressamıyla ilgili bir not da vardı, aşağıya aldım: 
(Yazının tamamı için paragrafa tıklanabilir.)




Pazar günü yaptığım, olgunlaşmasını beklediğim Alman lahana turşusu Sauerkrautun suretini şuracığa ekleyivereyim.

10 yorum:

  1. ben izlemekte tereddütlüydüm, bakayım o halde diziye :) filmden sonra elbet :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de tereddütlüydüm, ilginç bir kara film/gerilim/psikolojik çözümleme filan; bir bakılabilir, sarmazsa bırakılır. ;)

      Sil
  2. Beni biraz yordu dizi, dün dişimi sıkıp bitirdim. Çok karanlık geldi ve tekinsiz. Melisa Sözen'den de ürktüm açıkcası :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zor konu, haklısın Leylakcığım.
      Melisa Sözen iyi oyuncu, kolayına N.B.Ceylan filminde oynamamış. ;) Ve fakat kızı rolündeki Eylül Tumbar da gelecek vaat ediyor bence.

      Sil
  3. Buralarda soğuktu, hele Edirne yaşadığım şehirden bile rüzgarlı idi, estirip durdu bugün oralar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Soğuk hava dalgası kutuplardan sarkmış bu defa, sanırım her bölgede aynı anda esti savurdu. Bugün güneş var neyse ki. :)

      Sil
  4. Bizde sabah nasıl bir tipi vardı anlatamam, çiçeklenen ağaçlara içim yandı :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet duydum, fena bastırmış kar. Her sene böyle bir fena sürpriz oluyor artık. :(

      Sil
  5. Canımcım, bugünkü yazından Almanya gezisine geçtim, Diusburg, Hayvanat Bahçesi, Chinesischer Garten / Çin bahçesi resmini görünce de birden gözümün önüne Ho Şi Minh (Ho Amcanın) evi geldi, yıllar önce Hanoi'ye gitmiş görmüştüm, öyle sade ve hoştu ki anlatamam, Almanya'daki bu hayvanat bahçesinin bende uyandırdığı duygu da tam olarak bu oldu, bak sayende ben de nerelere gittim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yolculuk etmenin ruhu gezdirmek birinci olduğunu biliyoruz, onun kadar olmasa da yolculuk yazısı okumak, başka coğrafyaların anılarının fotoğraflarına bakmak da ruha epey şifa oluyor.
      Darısı birlikte gezmelerin başına diyeyim. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!