28 Mart 2023 Salı

28 Mart Salı

Sondan başlayayım, az önce seyretmeyi bitirdiğim film "Leyla'nın Kardeşleri"  beni çok etkiledi. 160 dakika uzunluğundaki film, İran sinemasından, geçen sene Cannes'te yarışmış ve ödül almış. 
Bir ailenin yaşadıklarının bir toplum panoramasına dönmesinin müthiş bir örneği olan film, uzun süresine rağmen akıp gidiyor.
Burada, filmin konusunun  anlatıldığı geniş bir tanıtım yazısı var, film şu sıra MUBİ'de oynuyor. Başka Sinema listesinde de olan filmi, gördüğünüz yerde izlemenizi öneririm.

Dün akşam bizim en eski grup  blog kızları arasında çok tatlı bir teletubies muhabbetiyle başlayan, sonra dereden tepeden pek çok "hisli" konuyla devam eden bir muhabbet döndü. Hepsini özlemişim, iyi geldi.
Bugün ise, eski büro arkadaşlarımdan bir grup ile eski zamandan kalma dosyalar ile başlayan ve bir arkadaşımızın doğum gününü kutlamak konusuna evrilen bir başka konuşma zinciri oldu ki, onları da çok özlemiş olduğumu hatırladım.

Beklenen yağmur dün geceki baş ağrıtan sıkı lodos sonrası geldi. Gece yarısından sonra başlayan yağmur gün boyu yağdı. Bu defaki ahmak ıslatan değil  gerçek "yağmur"du. Umarım, toprak, bitkiler ve barajlar  bir nebze mutlu olmuşlardır. 



Masanın üstünde soğumayı bekleyen bir somun ekmek, 
Fotoğraf pazar gününden,

2 yorum:

  1. sarılalım sıkı sıkııııı :) çok iyi geldi bana da vallahi, iyi ki varsınız, iyi ki varız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de nasıl iyi geldi, karşılıklı otursak bu kadar olurdu. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!