Öğlene doğruydu, markete gitmiştim, alacağımı aldım kasa kuyruğuna girmiştim birden kapı önünde bir hareket başladı, telaşlı koşuşturmalar filan. Meğer yağmur başlamış aniden, hızla yağıyordu. Bu sene hiç böyle yağmur yağmadı, hep lütfen siğil siğil yağmalar hatta mümkünse yağmamalar, birden bastırınca şaşırttı insanları. Ne güzel yağdı!
Öğleden sonrasını annemin talimatlarına uyarak memleket yemekleri yapmakla geçirdim. Esası et ve orta bulgurun birlikte yoğurulması ve sonra amaca uygun olarak ya küçük köftecikler yapılarak "tiritli" denen şekilde salçalı suda pişirilmesi, ya da köfte biçimi verilerek sade suda haşlandıktan sonra isteğe göre yumurtaya bulunarak kızartılması olan kebaplar yaptık. verimli bir mutfak günü oldu.
Bugün Sevgili Klio'nun Şarkısı'nın yazısı keyif alarak okudum.
Sonra yazıda söz edilen belgeseli ararken Bariş Özcan'ın eski bir videosuna denk geldim, videoyu izledikten sonra yazı tipleri hakkında daha önce merak etmek bile aklıma gelmemiş bilgiler edindim.
Evdeki işler ve yağmur sebep oldu, bugün yürüyüş yapamadım.
Mahallenin mimozası konulu eserim, dünden kalma.
Selam tiritli kebabın tarifi nasıl. Sevgiler.
YanıtlaSilSevgili Zehra,
SilTiritli köfte ve kebap aynı tür bulgurlu etli hamurdan yapılır, tirit salçalı suda pişer, kebap tuzlu suda haşlandıktan sonra kızartılarak yenir.
Tarif için şunu önerebilirim:
http://www.kolayevyemekleri.net/malatya-yoresi-tiritli-kofte-tarifi
Teşekkür ederim sevgiler
Sil