3 Şubat 2023 Cuma

3 Şubat Cuma

Günün Uykusu:

Sabah arkadaşlar yazışıyor, karşı kıyıdan birisi "gece ne güzel yağdı, değil mi?" diyor. Aman ya diyorum içimden, ne yağmuru? Lafa karışıyorum, "bizim buraya ahmak ıslatan yağmış yine".
Öğlene doğru anneme çıkıyorum, M. "abla gece nasıl şimşek çaktı, gök gürledi öyle, korktum inan" diyor, annem doğruluyor "evet bir kaç kez gök gürledi". 
Ben nasıl uyumuşum öyle? Ne gök gürültüsünü, ne yağmur sesini, hiç bir şey duymadım! Üstelik, gece yatmadan hava durumuna bakmış, gece kuvvetli yağmur bekleniyor uyarısını görünce, aklımdan "ne güzel, yağmur sesiyle uyurum" düşüncesi geçmişti.
İşte bütün bunlar hep gece içilen melisa çayından sebep. 

Günün Kaseti:

Sabah musikimi dinlemek üzere göz atarken Ezginin Günlüğü'nün İlk Konseri'nin kaydına denk düştüm, Nisan 1983 tarihli. 
Konser Zincirlikuyu'daki Hodri Meydan Kültür Merkezinde verilmiş ki bir dönem orası nefes almamıza sebep bir mekandı.
Kadro, Ezginin Günlüğü'nün ilk ama en ilk kadrosu, her şeyin en başındalar henüz.
Nefis bir armağan oldu güne. Dinlemek isteyenler için link burada. 

Günün  İltifatı:

Öğlene doğru pazara gitmiştik M. ile. İki ayrı yerde seçip torbaya doldurduğum sebze ve meyve tartılırken terazi  tam 1000 gram gösterdi. İki satıcı da birbirinden habersiz "temiz kalpli olanın seçtiği böyle tam gelir işte" dediler. Daha önce de "elin terazi gibiymiş abla" diyen olmuştu da, bu günkü temiz kalplilik iltifatı hoşuma gitti işte, ne bileyim...



Eski büromuzun balkonuna kumrular konardı, sık sık.
Onlardan bir kaçını size de göstereyim diyorum...

6 yorum:

  1. Hemen açtım kaydı, dinliyoruz şu an evcek :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman ne güzel Mimozacığım, sevdiniz umarım. :)

      Sil
  2. Ben de bu sabah önüme çıkan bir konseri dinlerken yazınızı okudum ve acaba Sevgili Okul Arkadaşım haberdar mıdır diye düşündüm... Elbette işi şansa bırakamazdım ki bayılmaya devam etmekteyim şu an, bunları yazarken.:) Şöylece bırakıyorum linki: https://www.youtube.com/watch?v=6jyWSYVNEOQ

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okul Arkadaşım, ince düşünceli ve naziksiniz hep olduğu gibi, teşekkür ederim. :)
      İşi şansa bırakmadığınız iyi olmuş, burayı ziyaret edip dinlemek isteyen olabilir bu güzel konseri. Ben dinlemiştim, ancak söz etmemişim, o eksik kapandı sayenizde. :)

      Sil
  3. ah, nasıl güzel geldi bu konser kaydı. Sağol ekmekçim. Ezginin günlüğünün kurucu kadrosunda bizim Endüstri Mühendisliğinin duayen hocalarından biri de vardır. Ona göndereceğim bu kaydı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım yerine ulaştığında iyi gelmiş olsun. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!