8 Ocak 2023 Pazar

8 Ocak Pazar

Günün Ekmeği:

Dün öğleden sonra mayaladığım hamuru akşam mayalama sepetine aktarmış buzdolabına koyarken aklıma geldi, kendime talimat verdim; gece uyanırsam bir bakayım hamurun durumuna, erken pişirmek gerekebilir. 
Nitekim saat 6'ya 5 kala uyandığımda gidip baktım, tahminim doğru geceden beri iyice kabarmış, taze maya çalışkan çıkmış, iki üç saat daha beklemez bu hamur, fırını yaktım, hamuru pişireceğim cam kaba aktardım ve haydi bakalım fırına!
50 dakika sonra fırından ekmeği çıkarırken kendime güldüm, pazar sabahı erkenden ekmek kokusu alan apartman ahalisi ne rüyalar görmüştür kim bilir?




Günün Toplantısı:

Kitap Kulübümüzün  toplantısı eski yılda olacakken bir hafta rötar yaptı yeni yıla kaldı. Olsun, biz yine de kitap konuşmamız bittikten sonra, çayımızı içerken yeni yılı da küçük bir kestaneli pasta ile kutladık.
Okuduğumuz ve üzerinde konuştuğumuz kitap geçen senenin Nobel ödüllü yazarı Abdulrazak Gurnah'ın Kumdan Yürek isimli romanı oldu. Deniz Kenarında kitabını çok severek okuduğum yazarın bu kitabını da sesli kitap olarak dinlemiştim. 
Shakespeare'in Kısasa Kısas isimli eserinden yola çıkarak metinlerarasılık konusunda nefis bir örnek veren bu kitap üzerine keyifle söyleştik.

Gün Akşam Oldu:

Vee çocuklar yemeğe geldi; özlerlerse ya da özlemişlerse deyip yaptığım yemekleri yedik, sohbet ettik, geçmiş güzel günlerden konuştuk,  gelecek günler için umutlu planlar yapmaya çalıştık. 

Gece ve  Müzik:

Sabahın erkeninde ekmeğin pişmesini beklerken kendimi müzikle oyaladım. Sabahın efsane  müziği gece ve müzik niyetiyle, burada. 


2 yorum:

  1. ay senin bu ekmeklerin çok fena aklımı çeliyor benim her zaman. hep dileğimdir bilirsin, "komşun olsam keşke" derim ama komşun olsam meftun bir şekilde kapının önünde ekmek kokluyor olabilirdim sanırım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya bu kentsel dönüşüm taşınmasından umutluydum aslında, ancak ıskaladık onu. Neyse artık, bu geçti başka bir zaman komşuluk ederiz umudundayım halen. Hiç değilse komşu mahallede oturuyoruz, o da iyi. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!