31 Ocak 2023 Salı

31 Ocak Salı

Günün Kitap Alıntısı:

Sabah erken uyandım, kitap okumaya başladım. Şu satırları okuyunca, kitabı elimden bıraktım, düşündüm.
Kitabın devamını, yavaştan alarak tadını çıkararak okuyorum.

"Yalnız insanlara Zuhal'in gidişinin ardından daha çok dikkat etmeye başlamıştım. Artık bir yere girdiğim zaman ilk onları fark ediyor, mesela klasik müzik konserine yalnız gelen insanlarla aramda bir bağ olduğunu ve onların hikâyelerinde  ya da kendilerinde farklı bir yan olduğunu düşünüyordum. Onlarla bir konserde yan yana otururken sanki sadece ikimiz değil de hikâyelerimiz de yan yana oturuyor ve bunu ikimiz de hissediyorduk. Sinemada karşılaştığım yalnız insanlar ise bende daha farklı duygular uyandırıyordu. Onlarla, kendi geçmişlerimizle birlikte çıkılacak ortak bir yolculuktan çok, başkalarının hikâyelerini istediğimiz bir çağı, sosyolojik bir yalnızlığı paylaştığım duygusuna kapılıyordum. Kafelerde gördüklerime karşı duygularım ise nerede ve kaç yaşında olduklarına göre değişiyordu. Kafede yalnız olmak yaşlı olanlar için mutlu bir gençliğin ya da hayatla az çok berabere kalmış olmanın bir belirtisi, genç olanlar için ise yalnız bir geleceğin habercisi olabilirdi. Ama yalnızlar cumhuriyetinin en çok saygı duyduğum üyeleri restoranlarda gördüklerimdi. Öyle bir büfede ya da bir kebapçıda değil de, yaşadığı şehirde dört başı mamur bir restorana gidip tek başına yemek yiyenlerin dünyada baş edemeyecekleri bir dert yoktur gibi geliyordu bana."

Bir Kış Yolculuğu 
Şükran Yiğit 
Sf. 26

Günün Kısa Filmi:

Güneş Sonrası'nın yönetmeni Charlotte Wells'in 2015 tarihli kısa filmi Tuesday / Salı'yı izledim.
Yine dokunaklı bir baba - kız öyküsüydü. Buraya bir bakın isterseniz.   

Günün Ağaç Fidanı:

Sabah anneme ilaç yazdırmaya aile hekimine gitmiştim. Doktordan çıkınca bizim butik AVM'nin yanından geçtim ve içeri girip şöyle bir dolaştım çıktım. 
Girişte genç bir kız üniversite öğrencileri için bağış topluyordu, bağış karşılığı çam fidanları hediye ediyorlarmış, bir tane alıverdim. Eve gelince saksıya diktim, ömrü uzun olsun dedim.


8 yorum:

  1. Bir kaç gün evvel ben de aynı satırlardan geçmiştim, ne hoş bir tesadüf oldu <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükran Yiğit okumayı seviyoruz, ortak paydasındayız. :)

      Sil
  2. çok hüzünlüydü tuesday...

    YanıtlaSil
  3. İnşallah bir gün ben de Şükran Yiğit okudum diyeceğim, okunmayanlar bölümünde Burası Radyo Şarampol var, kitaplığa her gittiğimde bakışıyoruz, sanırım bu yazıyla birlikte vakit saat tamam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O vakit Sevgili Okul Arkadaşım, keyifli bir okuma diliyorum. :)
      Şükran Yiğit'in yazdığı metinleri severek okuyanlar arasına katılmanız dileğiyle...

      Sil
  4. Ay nasıl tatlı bıdırcık.. Biz her sene noel için canlı çam alıyoruz ve ben 13 senedir bu gerçeğe alışamadım, her noel sonrası 5 çam ağacı fidesini toprakla buluşturuyorum :( vicdan temizlemek adına.. Bu kızları görsem bunlardan da alırdım kesin.
    Bir kış yolculuğu :) Attım okunacaklar listeme!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O tatlı bıdırcık bir kaç başka fidenin arasından bana göz kırptı. ;)
      Benim bu balkonda ağaç yetiştirme merakım nereye varacak bakalım? Daha önce avokado, meşe, akasya yetiştirmiştim, onlar şimdi apartmanın bahçesine geçtiler, zeytin henüz balkonda, şimdi de çam... :))

      Sil

Hoşgeldiniz!