26 Ocak 2023 Perşembe

26 Ocak Perşembe

Günün Filmi:

Oscar adayları açıklanalıberi -biraz da vakit ayarlayabildiğimden ötürü- daha çok film izlemeye başladım.
Yönetmen Martin McDonagh'ın senaryosunu da yazdığı ve trajikomik dram olarak tanımlanan filmi, The Banshees of Inisherin'i izledim bugün. 
Film anakaraya yakın bir adada geçiyor ve zaman zaman bir iç savaştan söz ediliyor. Bu iç savaş, İrlanda Bağımsızlık Savaşı'nı izleyen, 28 Haziran 1922 - 24 Mayıs 1923 arasında yaşanan ve Birleşik Krallık'tan bağımsız  olan Özgür İrlanda Devleti'nin kurulmasına  yol açan bir çatışma imiş. 
İşte filme konu olaylar, daha doğrusu iki arkadaş arasında yaşananlar, anakarada bu savaş sürerken ve onlar zaman zaman silah sesleri duyuyorken olup bitiyor.
Filmin oyuncuları bu akla ziyan hikayedeki kişilikleri  harika canlandırıyorlar. Ancak bence oyuncuların yanı sıra, adadan anakaraya ve denize bakış çekimleri ve kır manzaraları adeta filmin başka bir oyuncusu gibi etkileyici.

Günün Musikisi:

Dün izlediğim "Tar" filminde kısa bir bölümü çalınan Elgar'ın çello konçertosundan, yine filmde virtüözlüğünden övgüyle söz edilen Jacqueline Du Pre'nin yorumuyla, eski bir kayıttan bir bölümü dinlemek isterseniz, burada. 

Günün Sahil Fotosu:


Biraz puslu, biraz bulutlu, biraz esintili...

6 yorum:

  1. Bakalım ne kadarını tutturacağız tahminlerimizin. Jacqueline Du Pre'nin yaşamını anlatan bir film izlemiştim, Hillary ve Jackie. Ne kadar trajikti...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah evet, Hillary ve Jackie ne muhteşem filmdi, hayatın trajedisi yanında...

      Sil
  2. Konçerto muhteşem ve yazıda söz ettiğiniz iki film de merak ettiklerimden, güne vesilenizle Jacqueline du Pre ile devam ediyorum Sevgili Okul Arkadaşım, ama önce sıkı bir filtre kahve yapmalıyım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir dönem Jacqueline Du Pre'ye takılmıştım, sık sık dinlerdim. Müthiş bir virtüöz! Sabah kahvenizin tadı lezzetlenmiş olmalı.:)
      Filmleri sinemada izlemeye başladım, ancak bunlara sabrım gelemedi. ;)

      Sil
  3. The Banshees of Inisherin ne zamandır aklımda. ilk benim Y.hanımdan duymuştum, o iskoçyada izlemiş , pek etkilenmişti. ne diyelim, allahtan ümit kesilmez, izleyeceğim inşallah!
    fotoğraflar yine güzel, hep güzel

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlersin şekerim izlersin, her şeye sıra geliyor yavaş yavaş. Şimdi oğul zamanı. :)
      Fotoğrafın sahili güzel. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!