2 Ocak 2023 Pazartesi

2 Ocak Pazartesi

Günün Menüsü:

Takvimdeki menüyü her sabah anneme okuyorum, böyle bir eğlencemiz var. Bazen listeyi yapanın bir süre sonra canı sıkılmış, önüne bir kutu almış niyet çeker gibi beş benzemezi bir araya getirip menü hazırlamış olduğunu düşünüyoruz. 

1 Ocak tarihindeki menüyü yazayım size: "Kış türlüsü, Makarna, Imambayıldı, Cacık"
Bu iyi bir uyum yine de, kış türlüsünün yanındaki yaz yemeklerinin en güzellerinden biri olan imambayıldıyı saymazsak, tabii ki!


Günün Ürünü:

TV güvenlik kayışı

Bugün  elektrik süpürgesinin bozulan aparatını almak için yakındaki servise gitmiştim, sıramı beklerken masada şöyle bir alet gördüm ve gülümsedim. Aklıma eskilerden bir anımız geldi.
 



Çiçekkızım küçücüktü, hani üç mü desem ne, belki daha küçük, öyle bir yaşta. Vakit akşama yakın, ben mutfakta yemek hazırlıyorum, kızım salonda televizyona bakıyor, çizgi film seyrediyor olmalı, oğlum odasında galiba, babaları henüz eve dönüş yolunda.

Birden salondan gümmmm! sesi geldi, yüreğim ağzımda mutfaktan salona koştum. Ne görsem beğenirsiniz, televizyon nalları dikmişcesine ekranı üstüne yere düşmüş, kızım aletin hemen önünde şaşkın duruyor, haliyle korkmuş da...
Hemen sarıldım, kenara aldım, ayağında elinde bir kesik kırık var mı yokladım. Ohh, şükür, sağlam!

Eh mal canın yongasıdır derler ya, sonra da televizyona baktım; camı kırık değil, dıştan sağlam duruyor. Ertesi gün tamirci gelip baktı ve tüpü patlamış, adam olmaz dedi.

Olayın ateşi söndükten sonra kızıma sordum, yavrum ne oldu da televizyonu çektin öyle? 
Bizimki televizyonu seyrederken ekranda gördüklerinin arkasında ne var onu merak etmiş, arkasına bakarken de aleti televizyon sehpasının fazlaca kenarına itmiş, o bişey yapmamış televizyon kendisi düşmüş. 

Neyse, yukarıdaki aparat yararlı mutlaka, şimdiki televizyonları devirmek daha kolay ne de olsa, eskinin o koca tüplü televizyonlarını devirecek mini herkül olmak gerekmiyor. 


6 yorum:

  1. 2 Ocak menüsüne kış türlüsünün yanına imam bayıldı süper olmuş, hormonlu patlıcanla güzel olur :) Ama yazın en sevdiğim menüdür: İmam bayıldı ya da karnıyarık/Pilav/Cacık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Palıcanlı yemekler, pilav, cacık ayrılmaz üçlü gibi benim için de. :)
      Bugün yer kalmamış menü yazmamışlar. :))

      Sil
  2. Çocuklara birer melek görevlendiriliyor, 24 saat çalışıyor bu melek ben ona inanıyorum..
    Bak menü dedin, babamın hastanesinde bir gün çıkan menüyü babam akşam gelip gülerek anlatmıştı, ben de unutamadım: düğün çorbası, kadınbudu köfte dilber dudağı! :)) 90’ların sonu Türkiye’sinde Devlet Hastanesi menüsü…. Güzel bi millettik ya :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. C.ciğim, çocukları melekler koruyor demekle çok haklısın, çok şükür diyelim. :)
      Ay çok hoşmuş menü, tam bir kadın güzellemesi. :))

      Sil
  3. patlıcan candır demiş menüyü hazırlayan, ki öyledir, yazı-kışı umursamamış :)

    canım çiçek kız, bir şey olmamış ama benim de yüreğime inerdi eminim, allah korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Patlıcan kesinlikle candır. :))

      Gerçekten ailemizin unutulmaz anılarındandır, amin canım, tüm çocukları... :)

      Sil

Hoşgeldiniz!