25 Aralık 2022 Pazar

25 Aralık Pazar

 * Dün gece, artık olağan hale gelen 4-6 uykusuzluğu nöbetindeyken yağmurun sesini duyar gibi oldum, incecikten yağıyordu sanki. İnanamadım, kalktım baktım, evet yağıyordu ve nöbet tuttuğum esnada bana eşlik etti, yağmaya devam etti.
Nöbet boşa geçmesin tabii ki, tavana bak bak olmuyor, kitap okudum, TRT Dinle'den Gece ve Müzik buldum dinledim, biraz da kitap dinledim, öyle dala çıka biraz daha uyumuşum.

** Büro arkadaşlarımdan N.ciğim bir dizi seyrediyormuş -ben izlemiyorum, adını bilemeyeceğim- bir sahnede odaya giren bir kuş nedeniyle odadaki iki kadın telaşlanıyorlar, kuşu çıkarmaya çalışıyorlar. N.ciğim bu sahneyi paylaşmış ve bizim büro ahalisini etiketlemiş, hepimizin aklına anılarımız üşüştü. Zira bizim büronun denize bakan tarafında özellikle pencerelerin açık olduğu mevsimde en azından bir kaç defa odaya salona kumruların daldığı ve hemen çıkamadığı çok olmuştur. Hatta bir defasında akşam açık unutulan bir pencereden giren kuş, sabah biz gelene dek toplantı masasında epey hatıra bırakmıştı. 

*** Yağmur sabahtan durmuş, öğlene doğru ben mutfakta yemek yapmakla meşgulken, bulutlar biraz aralanmıştı bile. Öğleden sonra çıkıp mahallede turladım, biraz market gezmesi yaptım.
Akşamüstü saatlerini önce Barış Özcan'ın "zinciri kırma" önermesini geliştirdiği yeni yıl projeleri videosuyla, sonra da Hakan Kırkoğlu'nun 2023'de burçlara dair yorumlarının olduğu astroloji videolarını izleyerek geçirdim.




Dip Not:
Şu krizantemin taç yapraklarının sonsuzmuş gibi duran kıvrımlarına ne buyrulur?


14 yorum:

  1. Krizantem... <3 ben de aldım sarısını dün kendime :) Astrolojiye hiç inanmam, retrolara falan da ve beni de hiç etkilemez.. Barış Özcan'a şimdi bakacağım zira 2023'te çok fena zincir kırasım var :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Krizantem, gerçekten <3
      Peki C.ciğim sen inanma, ben bayılırım içinde azıcık havaiyat olan her şeye. :))
      Yalnız buradaki "zinciri kırma" kırmak için öneriler olan ve fakat bağı koparmamak anlamında kullanılan bir ifade. :) Videoyu izleyince konuyu çözeceksin zaten. ;)

      Sil
    2. Ay nasıl yanlış okumuşum, adam "zincirleri kırMA" diyormuş :))) Olay daha da zincir yapmak, o zinciri kırmamak aksine güçlendirmek ve rutin davranışa dönüştürmekmiş.. Dur ben bunu daha ciddi düşüneyim. İstediğim bir şeymiş gibi gelmedi ilk nefeste.

      Sil
    3. KırMA diyor gerçekten, ancak bu daha çok hedef belirlediğin yolda atacağın adımların istikrarı konusunda bir çeşit rehber niteliğinde.
      Yanisi, "zincir kırmak" istiyorsan da hedefe doğru giden yolda, art arda eklenen küçük adımlar yoluyla işleri yoluna sokmak için denenebilir. :)

      Sil
    4. Evet. Hatta düşündüm de, bence "adım" kelimesi tam benlik 2023 için.. Çünkü hem sade anlamıyla gerçekten adım atma hedeflerim var likya'ya doğru ;) hem de yapmak istediklerimi düşünmek yerine adım atmak istiyorum artık. Peki sen? Sen belirleyebildin mi ya da düşünüyor musun bir kelime seçmek?

      Sil
    5. Adım kelimesi çok güzel seçim C.ciğim. :) Kelimenizi seçin fikrini duyduğumdan beri "özgürlük" kelimesi geçiyor aklımdan. Haydi hayırlısı diyelim kelimelerimiz için. :)

      Sil
  2. Ben saldım çayıra, bekliyorum Mevlam kayıra 2023 için, neresinden tutsak elimizde kalıyor zira. Ne hali varsa görsün diyorum :))))) Tek sayılı yılları da sevmem zaten, bir 2019, onda da Umut doğdu neyse ki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de eskiden tek sayılı yılları pek sevmezdim Leylakcığım. Sonra baktım ki, teke çifte bakmıyor, olacağına varıyor, şimdi "gelsin hayat bildiği gibi" diyorum. :))

      Sil
  3. 1-3 olmadığı için sevinmelisiniz Sevgili Okul Arkadaşım. 1-3'e göre ve genelde 4-6 candır:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet haklısınız Sevgili Okul Arkadaşım, saat 4'e kadar hiç değilse bir miktar uyunmuş oluyor ve böylece vücut da zihin de biraz dinlenmiş oluyor. :)

      Sil
  4. TRT Dinle'nin seçkileri bana da çok iyi geliyor biliyor musunuz? :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, o kadar çok seçenek var ki, hepsi zaman içinde oluşmuş değerli bir arşiv. :)

      Sil
  5. krizantem ne şahane bir çiçek değil mi? rengi de ayrı güzelmiş seninkinin :)
    ay benim eski evde de balkona girmişti güvercin, hem de 2 defa. canım çıkmıştı çıkarana dek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok güzel rengi değil mi? Seyredip duruyorum. :)
      Ya işte, insancıl canlılar onlar, çok yanaşınca da içeride kalıveriyorlar. Çıkartması zor, çünkü paniğe kapılıyorlar, yolu bulamıyorlar. :(

      Sil

Hoşgeldiniz!