2 Aralık 2022 Cuma

2 Aralık Cuma

 * Gece uykum kaçtı, daha doğrusu beş saat uyduktan sonra uyandım ve sonrası uyanık devam etti. Haliyle, az uyumak değil buraya yazılacak güzel şey.  Uyku yeniden gelmeyince son üçte biri kalan "Çavdar Tarlasında Çocuklar"ı bitirmek iyi oldu. 
Kitapla ilgili duygularım karışık; romanın baş kahramanı ve anlatıcı Holden 17 yaşında, aklı karışık, ağzı bozuk,  ruhu yalpalayan bir ergen. Eleştirmen Boris Eichenbaum tarafından 20 .yüzyıl başında ortaya atılan edebi terime bakarsak, bu roman bir Skaz. 
Öyle ise, roman türünün gelişimi içinde önemli bir yeri olmalı bu kitabın. Gerçekten de ABD'de başlangıçta yasaklanmış olmasına rağmen sonraki yıllarda adeta ders kitabı gibi okutulması o nedenle olsa gerek.
Yukarıdaki paragrafı aldığım, roman hakkındaki aydınlatıcı yazının tamamını okumak isterseniz paragrafın üzerine tıklayınız. 

** Nuh'un Gemisi'nin iki gün önceki programının başlığı, Anadolu Rock ve Elektronik Türküler olmuş. Çok eğlenceli parçalar çalınmış, keyifle dinledim. 

*** Yeni ay başladığına gökyüzü meraklılarına verilecek bağlantımızı atlamayalım.
Bir bakalım Aralık  ayında gökyüzünde hangi yıldızlar görülecekmiş, hiç batmayan takım yıldızlar hangileriymiş, neredelermiş, gezegenler ne zaman görülebilirmiş merak ediyorsanız, buradan bir bakınız derim. 



Dip Not:
Küçük parkımızdan dökülen yapraklı bir güzellik,

2 yorum:

  1. e Nuh'un gemisi yine şahane. Hele benim gibi türküleri seven insanlar için :) hele de bugün tüm gün bilgisayar başında çalışmam gerekirken!! içimi açtın. sağol canım arkadaşım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim canikom, ben de keyifle dinledim.
      Kolay gelsin sana. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!