17 Kasım 2022 Perşembe

17 Kasım Perşembe

 * Dün gece lodos önce baş ağrısı yaptı, sonra uyku kaçırdı. Saat 5 olunca artık uyku kaçtı,  sesli kitap dinleyeyim bari dedim, Murakami'den "Bir Kediyi Terk Etmek - Babam Hakkında" başlıklı 1 saat 10 dakika uzunluğunda bir anlatı buldum, dinlemeye başladım. Tek hatırladığım, bir kediyi götürüp uzaklara bıraktıkları ve kedinin daha onlar eve dönmeden yolu bulup döndüğü ve baba oğulu kapı önünde beklediği. Sonrasında bir güzel uyumuşum, aslında bazı sesler duyuyordum, demek onlar ninni gibi gelmiş bana.

** Sabah kahvaltıdan sonra kızım, oğlum ve kızımın üniversitedeki ev arkadaşı Ankara'ya gitmek üzere yola çıktılar. Beş dakika sonra geri dönüp evde unutulan iki eşyayı aldılar. Bir de benimle dalga geçiyorlardı "yine biz yola çıkacağız heyecanlanan sensin". Ya nolacağıdı? 
Biraz evvel haberleri geldi, başkente ulaşılmış evlere dağılım olmuş.

*** Kaç gündür paldır küldür geçtikten sonra, bugün biraz ortalık topladım, çamaşır yıkadım, eksik alışverişine çıktım.
Akşamüstüne doğru lodosun gözyaşları hafiften akmaya ve yağmur serpiştirmeye başladı. Belki gece daha etkili olur şöyle güzel bir yağmur yağar. O kadarcık yağması bile, toprak kokusunu çıkardı.

Günün konseri birkaç gün öncesinden, çok sevdiğim bir eserdi, tümünü dinlemeye ancak fırsat bulabildim.  
İş Sanat’ın açılış konseri orkestra şefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ile 27 Ekim'de İş Kuleleri Salonu'nda gerçekleşti. 
Piyanist Olga Scheps Çaykovski'nin 1. piyano konçertosunu yorumladı.
(Bilgi, videodaki program notundan)



Dip Not:
Ağaçlardaki sararan yaprakları sert esen  lodos döktü savurdu, 

4 yorum:

  1. ay ne heyecanlı günler ayol :) iyi ki benim de misafirlerim vardı. yoksa ben yine rüyamda falan görecek kadar sizin adınıza heyecan yapardım kesin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafirle meşgul olmasan kesin bunun da rüyasını görürdün, bu defa daha da heyecanlıydı zira. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!