16 Kasım 2022 Çarşamba

16 Kasım Çarşamba

 * Elimde bir kalem, sürekli bir takım notlar alıyorum, sonra kenarlarına tikler atıyorum, bu günler böyle geçiyor; tik arası koşuşturmacalı...
Kuru temizlemeciye gidilecek, ayakkabılar tamire verilecek, alışveriş listesi yapılacak, listedekiler alınacak, böyle böyle işler işte...

** Bu akşam çocuklarla aynı masa başında oturabilmişken, Hayriye teyzelerini aradım, hepimiz sırayla konuştuk. Oğlum yüzüklü parmağını ekrana tuttu, bak Hayriye teyze evlendim dedi. Hep birlikte duygulandık, güldük, söyledik.
Hayriye hanım, Bulgaristan'dan göçmelerinden bir kaç sene sonrasında, henüz oğlum bir buçuk yaşındayken evimize gelmişti, çalışmaya. Sonra ailemizin bir parçası oldu,  kızım eline doğdu, uzun yıllar bizimle birlikteydi, çocukları onun da desteğiyle büyüttüm. 
Zamanı gelince kızı evlendi, bir süre sonra torunu doğdu, artık büyüteceği çocuk kendi torunuydu, bizden ayrıldı. Bağımız hiç kopmadı, hep haberleştik. Şimdi eşiyle birlikte doğduğu topraklarda emeklilik hayatı sürüyor.

*** Uzun zamandır mantı pişirmemiştim, çocuklara sordum yapayım mı, her zamanki gibi evet cevabını aldım. Mantı yapmak dedim ya, sanmayın ki hamurunu açıyorum, iç hazırlıyorum filan. 30 senedir mantı aldığımız küçük dükkandan hazır mantı alıp, pişiriyorum, domates sosunu hazırlıyorum, sarmısaklı yoğurt, biber, nane, sumak da sofraya konulunca, tamamdır, gelsin ziyafet.



Dip Not:
Fotoğraf Aachen'dan, Mayıs 2019,
Arkadaşımla buluşmuşum, gezilmiş, dolaşılmış,
Akşamüstü açıkhavada oturup yorgunluk kahvesi içilmesin mi?


4 yorum:

  1. Beni de Bulgar göçmeni bir teyze büyüttü, sonra torununa gitti. Sonra yeni bir Bulgar göçmeni teyze geldi, en az 10 sene de o kaldı.. Onun adı da Hayriye Hanımdı :) Bak Bursa'ya gidince arayayım bir, sevinir.. Bu teyzeler olmasa çalışan annelerin işi çok zor.. Allah razı olsun gerçekten..
    Telaşelerinizde bol şans ve kolaylıklar diliyorum <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayriye teyzeler seviliyor demek ki C.ciğim. :)) Evet evet, ararsan sevinir mutlaka. :) Biz her zaman sevgiyle anıyoruz birbirimizi, şanslıydık doğrusu. :)

      Sil
  2. evlerin emektarları unutulmaz hiç bir zaman. ne kadar duygulanıp mutlu olmuştur kimbilir :)

    mantı ne şahane bir yemektir. nereden alıyorsun bakiim sen, yarın arayıp öğreneyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mantı'yı bizim evden Çankaya fırınına giden sokağın köşesindeki Küp Mantı'dan alıyoruz, yıllardır hep aynı, memnunuz. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!