15 Kasım 2022 Salı

15 Kasım Salı

 * Sabah kaç gündür olduğu gibi  6:30 gibi uyandım; tekrar uyumak için geç, yataktan çıkmak için erken. Bir şeyler dinlemek için en uygun zaman, uykuyla uyanıklık arası  gözler hafif aralık, akla ziyan düşünceler henüz beyin kıvrımlarına üşüşmemişken. 
İş Sanat'ın yeni sezon şiir dinletileri başlamış, ilki yayında, Ümit Yaşar Oğuzcan Şiir Dinletisi: Önce Aşk Vardı, dinledim pek tabii , siz de dinleyiniz.

** İki gündür morallerimiz pek fena bozulmuşken, diğer yandan da kendi çapımızda sevinçli duygular içindeydik. Zira, memlekete son gelişinin üzerinden yedi ay geçtikten sonra, kızım evine ziyarete gelmişti. Olay akışı yedi ay öncesine oldukça benzer şekildeydi, buradaki gibi.  Bir farkla, bu defa havaalanına karşılamaya giden sadece abi değildi, karşılama komitesine taze gelinimiz de katılmıştı.
Sonrasında yemek yendi, sohbet edildi, muhabbetle geçen bir akşam oldu.

*** Pazartesi öğlene doğru Taksim'e gitmemiz gerekti. Önceki günkü üzücü olay nedeniyle ürkek ve tedirgindik. Düşündüm, yıllarca işyerimin olduğu, haftanın beş günü gidip geldiğim, çalıştığım yerler buralar. O zaman ne olursa olsun devam ederdik, şimdi de devam etmeliyiz. 
Meydanda işimizin olduğu iki mekana ulaşmak kolaydı. Çevre oldukça tenhaydı, işlerimizi hiç beklemeden sonuçlandırdık. Vakit öğleden sonraya geldiğinde, karnımızın acıktığını hissettik. Hayvore'ye gitsek mi, ama nasıl?
Kızım "olay yerinden geçmeyelim" dedi, kaldı ki, bir gün önce onca insanın öldüğü, yaralandığı yerin ağırlığını uzaktan bile hissediyorduk. Sıraselviler Caddesine yürüdük, eskiden bildiğim arka sokaklardan dolanarak Galatasaray'a yakın çıktık, Hayvore'ye ulaştık.
Sonrasında arada YKB Kitapçısına uğrayarak Tünel'e kadar yürüdük oradan Karaköy'e indik, işte iskele...



Dip Not:
Oysa, cıvıl cıvıl bir meydanda hemen oturacak bir yer bulup,
Gelene geçene bakarak çay içebileceğiniz başka şehir var mıdır ?
Neden o şehir bize dar olsun, ama neden?

8 yorum:

  1. Gözün aydın, hoşgelmiş Çiçek Kız. Can sıkıcı konulara girmeyeceğim, sevgilerimi kabul et...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim Leylağım, gözümüz gönlümüz aydınlandı gerçekten. :))

      Sil
  2. oh, gözün aydın şekerparem. çiçek kız gelmiş, hoş gelmiş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol canımıniçi, geldi şükür, mutluyuz. :))

      Sil
  3. Uzaklardan gelenlere, meydanlara, caddelere, arka sokaklara, tünellere, iskelelere selam çok selam..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldım tüm selamları, sevgiyle kucakladım. Bizden de selamlar. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!