13 Temmuz 2022 Çarşamba

13 Temmuz Çarşamba

Bugün hava kapalıydı, akşamüstüne dek bulutlar epey serinlik verdi, sonra rüzgar dağıttı onları.

* Dün gece yarısından epey sonraydı, annemi tuvalete götürüp yatırdıktan sonra bir süre uyku tutmadı, kalktım balkonda oturdum bir süre. O sırada gökyüzünde gördüğüm üç parlak ışığı yıldız sanıp, hareket ettiklerini de görünce "dünyanın dönüşünün bu kadar net ve hızlı olması ne kadar ilginç" deyip kendi kendime felsefe yapıyordum ki, onların yıldız değil uçak olduğunu anladım. 
Eh yani, sabah ezanına beş kala gökyüzünde  o kadar çok uçuş olması aklıma bile gelmemiş, ne yapayım?

** Sabah kahvaltısında güzel müzik dinlersek güne iyi başlarız düşüncesiyle, hoş bir şeyler bulmaya çalışıyorum. Genellikle TRT Dinle'de keyfe uygun kayıtlar oluyor.
Bugün dinlediğimiz bir şarkıdan sonra biraz daha Dilek Türkan dinlemek istedim. Şansa Derya Türkan'la birlikte seslendirdikleri sevdiğim bir şarkı düştü. 

*** Öğleden sonra biraz video baktım, biraz Ankara'da başlayan Miletler Kupası voleybol finallerinde oynanan Japonya - Brezilya maçına baktım, sonra bir Polonya dizisine başladım, ilk bölümü izledim (ehh dedim ama dört bölüm diyor bitiririm herhalde) akşamüstü mahallede kısa bir yürüyüş turu yapıp markete uğradım, hiç bitmeyen alınacaklar listesine yeni bir çentik attım.



Dip Not:
Geliyoruz, yaz çiöekleri serimizin olmazsa olmazına,
Ortancaların en güzel zamanı şimdi. 

 

4 yorum:

  1. ortancaya vurgunum! kayınpederimin yazlıktaki bahçesinde bir büyük demet gibi dururlardı, bu yüzden de ne zaman görsem hem içim pırpır ediyor güzelliğinden hem de çağrıştırdığı güzel adam geliyor aklıma ve onun çiçeklerinden uzak ve hatta bihaber oluşu, hüzünleniyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ah Şulem! :((
      Bitkilere olan sevgimiz de anılarımızı zenginleştiriyor. Ama bazen hüzünlü anılar da oluyor...

      Sil
  2. Ne çok severim ortancayı. Yanlış budamadan mı yetersiz topraktan mı bu sene bahçemizin ortancaları pek tatsız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış budama olabilir, çiçek açan dalı üç boğum aşağıdan budamak lazımmış. ;)

      Sil

Hoşgeldiniz!