24 Mayıs 2022 Salı

24 Mayıs Salı

Bugünün hava sıcaklığı en sevdiğim, 24 derece, güneşli, tek tük bulutsular, hafif esinti, e daha ne olsun?

* Sabah kahvaltıdan sonra eve teslim edilemeyen bir zarf için kargonun peşine düşmem gerekti. Şubenin yerini biliyordum, oradan taşınmışlar birazcık uzağa gitmişler. Navigasyonu açtım, beni karayolu köprüsünün altından filan geçirdi, amann ya dedim dönerken, yine aynı sevimsiz yola girmeyeyim, kafamın dikine gittim. Ne var ki, kafamın dikine gidince arada geçilemeyecek karayolu bariyerleri olduğunu unutmuştum. Dolayısıyla trafik ışığına kadar yürü, alt yoldan dolanarak bizim mahalleye yakın gel filan derken, dönüşüm gittiğimdeki sürenin iki katı sürdü. Aman olsun, bu bahaneyle sabah yürüyüşü yapmış oldum işte.

** Eve yakın Özgül Pastanesine doğru yürürken, arkamdan hızla gelen ayak sesleri duydum.  Kaldırımın dar yerindeyim, yanımda ağaç var, karşıdan gelen var. Ne tarafa çekilip yol vereyim düşüncesiyle meşgulken, sağ omuzumun üstünde bir telefon konuşması duydum, "sen nerdesin kanka", bir yandan da bana" pardon, müsade" diyor. Şöyle sola doğru eğildim, yanımdan uzun bir gölge geçti, delikanlı herhalde lise sonda filan, bir yandan da ağzımın içinde "yavrum, nereden geçeceksin bir bilsem" filan diyorum. 
Karşıdan gelen  hanımefendi, gülümsedi, "hep aceleleri var, çoook hem de" dedi. Ben de ona gülümsedim, geçtik gittik, delikanlı çoktan on metre ötemize varmıştı.

*** Sait Faik Hikayelerinden bir radyo tiyatrosu dinlemek ister misiniz? 
İş Sanat'ın  dün akşam yayınladığı "Şehir Amber Kokacak" başlıklı gösterisine buyurunuz o vakit.

Öylesine bir not:
Dün yazdığım bir kaç yorum bloggerın yeni yorum sistemi nedeniyle spama düştü galiba.
Benim blogda da aynı şey bir kaç kez olduğu için, arada spama düşenleri kontrol ediyorum.
Siz nasıl hallettiniz bu saçmalığı?



Dip Not:
Alt sokaktaki genç bir ağaç,
Geçen sene hastalandı, ya da bir kaza geçirdi kırıldı,
Kalan tek dal, bu sene azimle yeşermiş, canlanmış,
Aferin ona, çok çok aferin!

9 yorum:

  1. Aa Özgül Pastanesi'ni biliyorum ben, son gelişimizde kahvaltı etmiştik, her gün de önünden geçiyorduk :)) Hem komşuyduk di mi? Bugün biz de park ve bahçeler müdürlüğü yaptık, doyamadık bir de Hamamönü'ne uzandık :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi sen söyleyince hatırladım, komşuyduk evet. :))
      Oh pek güzel yapmışsınız, biz bugün yine annemle birlikte bizim parktaydık. Tur atma sayısını ikiye çıkardık, mutluyuz. :))

      Sil
    2. Ben de 10,000 adım atmışım, mutluyum, niyetim dışarda işimin olmadığı günler sabah parka gidip parkurda üç tur atmak

      Sil
    3. Yürü Leylakcığım, kim tutar seni! :))

      Sil
  2. Radyo tiyatrosunu açtım, ama videoyu izlemiyorum, o zaman radyo tiyatrosu olmaz, değil mi Sevgili Okul Arkadaşım:) Bu iyi oldu çünkü saat 22 heyecanı var bir yanda, vakit geçer... duymuşsunuzdur diye düşünmekle birlikte her ihtimale karşı fısıldıyorum: Uçakla ülkeden kaçacak 200 kişi varmış, başlarında da biri:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet yaa, radyo tiyatrosu olunca görüntü olmamalı. Ve fakat buradaki oyuncu kadrosu öyle müthiş ki, genellikle gözümü de dikip bir tür okuma tiyatrosu izliyorum hissiyle kulak kesiliyorum. :)
      Sevgili Okul Arkadaşım, bir müjdeli haber duymak arzusundayız değil mi?... :))

      Sil
    2. Kesinlikle, heyecanla vaktin geçip saatin gelmesini bekliyorum:)

      Sil
  3. e resmen bir aydınlanma yaşadım sayende! spam'e düşmüş mesajlar varmış bende de ve habersiz olduğum için yanıt vermemişim, ne ayıp! Sevgili C., bunu okursa beni affeder dilerim, mutluluk endeksi ile upuzun yorum yazmış, ben görmemişim bile!!!

    İş sanat ne güzel işlere imza atıyor değil mi? çok taktir ediyorum gerçekten

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa evet, ben de senin kaybolan mesajlarını bulunca bir "olleyy!" çekmiştim. :))

      İş Sanat, pandemide ışık oldu, nefes oldu, hakları ödenmez. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!