20 Mayıs 2022 Cuma

20 Mayıs Cuma

 Bugün hava "mutedil" dedikleri türdendi, ılık, esintili ve güneşli, hepsi bir arada.

* Kaç gündür annem heyecan içinde bugüne hazırlanıyordu, ağır misafirler davet etmişti.  Dayılarım ve yengem, kuzen Z. abla yemeğe geleceklerdi. Bu kadroya kardeşim ve ben de eklenince, İstanbul'daki aile bireyleri bir sofranın başında toplanmış olduk. 
Z abla Malatya yemeklerini hazırladı, kardeşim ve ben zeytinyağlılar, börek faslını üstlendik, elbirliğiyle sofra hazır edildi, oturuldu. Sadece karınlar değil gönüller de doyuruldu, sohbet edildi, Ankara'daki teyzemle görüntülü konuşuldu, hasretler giderildi.

** Bu sabah pazara erken gittim ki, dönüşte annemin evinde sofrayı kurayım. Pazar, rengarenk olmuştu, baharlık ciciler alımlı çalımlı tezgahlara çıkmıştı. Otun, salatalık malzemenin envai çeşidi gelmişti, mevsim meyveleri çoğalmıştı ve asıl önemlisi -dilimi ısırayım burada- fiyatlar bir miktar ucuzlamıştı.
Günün eski ağıza yeni taamı can erik oldu, küçük ancak sulu ve lezeetliydi..

*** Akşamüstü kızım aradı, "Köln'deyiz anne" dedi, bir konsere gideceklermiş. Konuşurken üç sene öncesindeki bu zamanları andık, Yaklaşık bu günlerde Erasmus'taki çocuğu ziyaret kartını kullanarak gittiğim Almanya'da kızımla  Köln'e gittiğimiz, müzeleri, meydanları, bahçeleri onunla gezdiğimiz zamanları. 
Bilir miydik bu günü, o zamanı imrenerek hatırlayacağımızı?... 



Dip Not:
Bir kucak yasemen,
Yengem bu sabah bahçeden toplamış,
Bütün eve yetti kokusu.

2 yorum:

  1. aile yemeğiniz keyifli geçmiş, oh ne güzel :)

    evet ya di mi, pazar bu hafta şenlik gibiydi gerçekten de!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Şulem, anacığımın keyfi yerine geldi. :)

      Pazarlar bu ara hep şenlikli. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!