20 Ocak 2022 Perşembe

20 Ocak Perşembe

Sabah parlak bir gökyüzü vardı,  meğerse rüzgar lodosa dönmüş, pek sıkı esmiş ve dünkü bulutları dağıtmış, götürmüş. Akşamüstü yeni  bulutlar geliverdi haliyle.

* Kahvaltıdan sonra bir tur alışveriş yapmaya çıktım, biraz da yürüdüm. Elimdekileri eve bırakıp bir de sahil tarafına yöneldim. Aslında rüzgarın sert ve serin esmesi nedeniyle başlangıçta cayar gibi oldum, sonra caymaktan caydım ve sahile indim. Deli dalgaları izledim, döndüm.

** Apartmanımızda iki aileden ayrı ayrı covid oldukları haberi geldi bugün. Beklendiği gibi kar sıkı şekilde yağarsa insanlar evlerinde oturur ve yayılma hızı azalır belki. Aksi halde sömestr tatili de başlayınca, seyreyleyeceğiz cümbüşü...
Bu not, günün güzel şeylerinden olmadı farkındayım, ancak bu da günün realitesi olsun madem.

*** Bir haber magazin videosu izledim. Hemen başlangıcında yüzüme bir gülümseme oturdu, sonuna kadar devam etti. Neden derseniz, geçenlerde bir videoda görüp "nerede acep bu tren hattı?" diye aklıma takılan tren ve tam da o hattaki yolculuk tam karşımdaydı. 
Blog arkadaşlarım arasında demiryoluyla yolculuk yapmayı sevenlerin çok olduğunu biliyorum. Şimdiki halde uzaklara gidip o yolculuğu yapmaya halimimiz ve durumumuz elvermeyecek sanırım. Hiç değilse ekrandan izleyelim, keyfimiz olsun. Linki burada.



Dip Not:
Kıyıya vuran dalgayı tam olarak yakalayamadım,
Onun yerine dalgaya binmiş sörf yapan martılar var,
Alttaki karede havada asılı kalmış iki martı ise dayanıklılık testinde.

8 yorum:

  1. Bugün rüzgar durdu ama soğuk devam, işin esası dışarısı evden daha ehven sanırım, özellikle güneşte yürürsen. Yine bir haftadır ev hapsindeyim, yarın ilaç yazdırma bahanesiyle çıkacağım artık, soğuk moğuk demeden.
    Bana da evvelsi gün sürpriz bir konuk geldi, eşimin akrabalarından belki 15 yıldır görmediğim biri, hiçbir yakınlığım yok, bizim mahalleye taşınmış kahve içmeye geldi. Nasıl huzursuz oldum anlatamam, böyle fütursuzluk beni çok sinirlendiriyor. 3 gündür kendimi kontrol ediyorum. Dedim onca korunurken bu sebeple hasta olursam pess!
    Falezlerin tepesine yerleşik şehrimizde bazen böyle tam kıyıdan denizi görmeyi özlüyorum. Konyaaltı tarafına gitmek de biraz yorucu, hala toplu taşıma kullanmıyorum çünkü ama güzel bir havada niyetliyim, varyant falan dinlemeyip gidip sahilde yürüyeceğim. Yorulursam cafelerden birine otururum. Çok sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylakcığım haklısın, bizim de sonbaharda ev içleri dışarıdan daha serin olur, özellikle güneş varken dışarıda olmak daha güzel. :)
      Sanırım önümüzdeki günlerde her yer alışık olduğumuzdan daha soğuk olacak.

      İnsanlar dostluğa ve yakınlığa o kadar hasret kaldı ki, uzaktan akraba filan dinlemeden yakınlaşmak arzusundalar sanırım. Yine de, tedbiri elden bırakmamak en iyisi, yeter ki bunu karşıdaki insan anlayabilsin.

      Doğru bak, şimdi düşündüm de sizde deniz manzarası daha uzaktan seyrediliyor. Burada, hem kıyıya yakınız, hem de diyelim vapura motora binince denizin içinde gibi oluyorsun.
      Malum durum sona erince yine denize yakından bakacağız buralarda, birlikte. :)

      Sil
  2. Kar altındayız, size de gelir bence, zamanıdır. Burada herkes covid, sürekli karantinalar karantinalar.. vallahi doktorun biri çıkmış herkes üç aşının üstüne bu omicron'u geçirmeye baksın, bu şekilde bitecek salgın demiş :)) Ay gülemedim de ağlayamadım da.. Öyle baktım ekrana boş boş. 3. kış "yaza biter" dediğimiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burada da tamamen aynı durum var, salgın bakımından. Bu son iki senede anladım ki, dünyanın her yerinde insanlar aynı saçma tavır ve düşüncelerle yaşıyor.
      Kar bekliyoruz biz de, eli kulağında, bu akşam geliyor. :)
      Yaza bitecek, bu yaz bitecek bence, bu defa kesin, yani öyle umuyorum. ;)

      Sil
  3. ay ne şahane bir tren ve tren rotası...izlemek bile çok hoşuma gitti.

    bir de "günün realitesi" diye blog kursak neye benzer acaba diye düşünmeden edemedim :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de bayıldım, Harry Potter'la ilgisi olmasa da bayılırdım. Çünkü, buharlı lokomotif ve o upuzun viyadük efsane! :)

      Günün realitesini bir kaç gün devam ettirdikten sonra içimizin bayılacağına, sıkıntıdan kurdeşen dökeceğimize garanti veriyorum, hiç bizlik değil. O not bile huzursuz etti yeteri kadar. :))

      Sil
  4. Tren bir kıskançlık yaratmadı Sevgili Okul Arkadaşım; buharlı trenle 24 saatlik çok yolculuğum var. Ayrıca sıcak yaz günlerinde, makinistin önümüzde tünel, bir de kömür kokusu ve isi var tadında çaldığı tren düdüğüyle kompartıman penceresine koşup gülen bir çocuk telaşıyla kapatmışlığım çoktur. Nasıl zevkli bir oyundur bu ki bilirsiniz sanırım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman yanlış izlenim vermeyeyim, kıskançlık yaratmak için değil, tam aksine çocukluk keyiflerimizi özlemle anmak için bağlantı vermiştim. :))
      Kömürle çalışan buharlı lokomotifler, makinistler, tüneller, tren düdükleri, pencereden başını uzatıp rüzgarı hissettiğin anlar, hepsi unutulmaz anılar Sevgili Okul Arkadaşım. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!