19 Ocak 2022 Çarşamba

19 Ocak Çarşamba

 Gece gök gürlemiş iki üç kere, şimşek çakmış, hiç duymadım. Bir ara uyandığımda kar yağıyordu, belki sese uyandım, farkında değilim. Sonra sabah olunca kar durdu, soğuk hava gün boyu sürdü.

* Kuşluk vakti karşıya geçmek üzere yola revan olduk, kardeşim şoför Nebahat olarak, ben eşlikçi olarak annemin bel ağrısına neden olan fıtıkla ilgili yapılacak işlem için karşı kıyıya geçtik. Kar yağar da yolda kalır mıyız endişesiyle belki de, insanlar arabalarıyla yollardaydı, böylece o kalabalığın içinde biz de köprüyü geçene dek trafik sancısı çektik. Oysa, boğaz altımızda firuze renkli akıyordu, bakmalara doyulmaz.
Bir buçuk saat sonra dönüşte trafik sıkışıklığı olmadan çabucak geçtik neyse ki. 

** Öğleden sonra bir kaç işi halletmek için bilgisayarın başına geçtim. Baromuzdan "aidatlarınız şu kadar, ödeyiniz" mesajı gelmişti. Şu işi halledeyim dedim. Eksiklik olmasın diyerek, bazı belgeler için danışmak ihtiyacı hissettim. Baroya kayıtlı avukatlar aradığında, (bankaların cevap sistemi gibi, hani) sicil numaralarımız nedeniyle, karşımıza ismimizle hitap eden görevliler çıkıyor. İşte karşıma çıkan kızcağıza sorumu sordum, o da cevabını verdi. Verdi ama,  az daha kızcağızın yüzüne gülüverecektim, çünkü cevabının açıklama kısmındaki hitaba  "avukat hanımcığım" diye başlayıverdi. Hazırcevap bir kişilik olsaydım, "anladım yavrucuğum" filan derdim kapatırken ya, değilim işte. Teşekkür ettim, sonra kendi kendime güldüm.

*** Bugün sizinle eski bir parçanın ortak bir yorumunu umutlu bir dilek olarak paylaşmak istedim. 
Dinlemek için tıklayınız.
Ağladıkça ağladıkça, dağlarımız yeşerecek 



Dip Not:
Bir otoparkın kapısının bir adım ötesi,
Bir duvarın bir ayak önü,
İki kaldırım taşının arası,
Yol bulmuş çıkmış, alır başını gider mi?

6 yorum:

  1. Demek öyle avukat hanımcığım :) Annen iyidir umarım, biraz olsun azalmadı mı sıkıntıları, ah onu o kadar iyi anlıyorum ki, tez iyilik bulsun inşallah. Bugün burası da feci soğuk, sabah beri ayaklarımın yerinde buz kalıbı var sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya evet öyle işte! :))
      Annem iyi olacak inşallah, şimdiki halde iki gün ilacın etki etmesini bekliyoruz, sonra da iki haftaya tamamlayıcı iyileşmeyi.
      Soğuklar her yeri etkiliyor sanırım, bugün Bodrum'daki bir arkadaşım seninle aynı sözü söylüyordu.

      Sil
  2. ben de benden büyük sevdiğim hocalara "hocamcığım" diye hitap ederim. avukat hanımcığım'ı beğendim esasen , kullanıciim :P


    ahmet kayanın en sevdiğim şarkılarındandır paylaştığın, kardeş türküler söyleyince daha da anlamlı olmuş. ve evet, umutsuz yaşanmıyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pek güzel, kendi ağzımla yakalandım işte! :))
      Bir ufak nokta var belirtmeden geçemeyeceğim, senin hocalarınla ilişkin uzun süreli olmalı, oysa ben telefonda beş dakika karşımdakini nasıl etkilemişsem, hemen bir sempati eki alıverdim. :))

      Kardeş Türküler'in yanında Ara Dinkjiyan var bir de dinleyici korosu. :)

      Sil
  3. İtiraf ediyorum bu "yola revan olduk" yüklemini sen her kullandığında ben mest.. Bazı kelimelere zaafım var, bu da kesinlikle onlardan biri oldu <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne oldu biliyor musun C.ciğim?
      Senin cümleni okuduktan sonra içimden şu cümle geçti, "aa, öyle mi yazmışım?" Öylesine içselleştirmişim demek ki! Oysa, kullanımdan kalkmış ifade diyor TDK Sözlüğü. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!