18 Ocak 2022 Salı

18 Ocak Salı

Bugün çılgın bir hava vardı; diyelim bir saat süreyle kapkara fırtına bulutları gökyüzünde, hoop bir de bakmışsın güneş parlıyor, yarım saat sonra yine bulutlar gelmiş, gelmekle kalmamış kar atıştırıyor, derken yine güneş çıkmış...

* Bu sabah canım Elektramın kızlar grubuna gönderdiği "sana ne buldum" mesajı eşliğindeki İstanbul Martıları fotoğrafıyla başladı. Kahvaltı hazırlıyordum, cevap verene dek gruba bir mesaj daha geldi. 
Bu defa canım Müzim Ediz'in Martılar şarkısında bir kuple söyleyip günaydın diyordu. Şarkıyı dinlediğim ilk anda "kim söylüyor acaba" diye düşündüm, öyle tatlı bir ses. Bir kaç kez  üstüste dinledim, yetmedi, üstüne önce Ediz'den sonra Zeynep Bastık'tan dinledim, döndüm yine Müzi'de karar kıldım.

** Sonra bir süredir yüzkitabında paylaşımlarını göremediğim için meraklandığımı yazdım sevgili Fü. hanıma. İki dakika sonra aradı ve uzun uzun konuştuk, arada geçen zamanda olanları paylaştık. Tabii ki bir daha ne zaman yolculuk yapabileceğimizi konuşurken, unutulmaz Amalfi gezimizi anmadan edemedik. Epeydir böyle sohbet etmemiştik, karşılıklı keyiflendik.

*** Öğleden sonra havaya aldırmadan giyinip bürünüp sokağa çıktım, bir saat kadar mahallede yürüdüm. İki sokak ilerideki PTT şubemizin önünden geçerken şaştım kaldım, meğer şubenin bulunduğu bina kentsel dönüşüme girmiş, bu nedenle şube "kapatılmış!" En yakın şubeler Bostancı ve Sahrayı Cedid'te imiş. Haydi bakalım, buyrun buradan yakın, posta için uzaklara taşınacağız.
Derkeeen, apartmana girerken, kapının altından atılıvermiş bir zarf gördüm, üzerinde adım yazıyor. Heyyy, sonunda geldi işte! Kontrollü Çılgın'ımız C.'ciğimin yılbaşı kartı geldi, sonunda. Tatlılar tatlısı sözlerin ve güzel dileklerin için çok teşekkür ederim Cerenciğim. Kartını masama yerleştirdim, oradan göz kırpıyor bana.
 


Dip Not:
Bugün güzel kabaran bir ekmek pişirdim,
Kardeşimle birbirimizi tebrik ettik, 
Ekşi mayalı kabarık ekmek yapma tekniklerini sırayla denedik,
Vee sonunda oldu sanırım. 

10 yorum:

  1. Ayyy çok sevindim <3 Bu da bana akşam güzeli oldu!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de sevindim C.ciğim. :))
      Keşke benimki de sana ulaşsa! :)

      Sil
  2. Ah şu kentsel dönüşümler, anıları da beraberinde götürmeseler.
    Ekmek şahane olmuş. Afiyetle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nasıl değişti şehrin bu yakasındaki alıştığımız her yer ve bu toplu değişimde maalesef eskisini hatırlamak o kadar zor oluyor ki!...
      Ekmek, evet. :))

      Sil
  3. Sevgili Komşum, Marmara Caddesindeki PTT şubesinin kapandığını bilmiyordum, daha önce eğitim müdürlüğünün içindeydi orası yıkıldı, Marmara caddesine taşındı şimdi demek orası da yıkılıyor.Bu dönüşüm kentsel mi rantsal mı bilemedim..Nispeten yakın E5 de Eski PTT Hastanesi önünde bir PTT vardı ama belki o da kapatılmıştır.
    Bu arada ekmek de harika gözüküyor, ellerinize emeğinize sağlık..afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Komşum,
      Hatırlattığın iyi oldu, eski PTT Hastanesinin önündeki küçük şube çok kısıtlı işlem yapıyordu, devam ediyor mu emin değilim. Fakat arka taraftaki paket teslim yeri çalışıyor sanırım.
      Burası çok kalabalık bir bölge, o şubenin ne zaman önünden geçsem kuyruk oluyordu. Şimdi o kadar insanı sağa sola koşturtmak yerine, yakınlarda yeni bir yer ayarlasalar olmaz mıydı, sanki?! :(
      Ekmek iyi oldu, teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. ay ben de her gün posta kutuma bakıyorum senden gelecek kart için , umudumu kesmeden! C'ciğime zahmet olmasın diye yazmamıştım adresimi, seninki 1 üst sokaktan gelemediyse onunki avrupadan hiç gelmezdi zaten sanırım!

    müzinin söylediği şarkıyı ben de bilmiyordum. ama ne güzel söylüyor değil mi? canım benim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Galiba en sona sen kaldın ki, anladığım sonuçta tam olarak Aziz Nesin tarzı bir anımız olacak, en yakına en son gitti, bak sen şu işlere diyeceğiz umarım. Aksi halde, hiç ulaşmamış olması ihtimali var ki, bunu hiç istemem. ;)

      Martılar'ı biliyordum aslında, fakat Müziciğim çok tatlı söylemiş, içim ısındı. :)

      Sil
  5. benim geçen bahsettiğim Mudanya'da görüp İstanbulda göremiyorum dediğim tombul martı küçük gümüş martıymış. İstanbul'da da var diyorlar ama ben onu hep annemlerin orada gördüm :)
    kart konusunda en şanslı benim sanırım, benimki yılbaşı olmadan geliverdi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim mahallede gümüş martı çok bol, ama büyük olanından. Suadiye sahilde ise benekli gibi olan kuzey gümüş martı var, daha çok. Aslında öyle uzaktan bakınca hepsi martı gibi gelirdi, şimdi çeşitlerini ayırt ediyor olmak çok hoş. :)
      Evet ya, en hızlı postacı sizde. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!