4 Aralık 2021 Cumartesi

4 Aralık Cumartesi

Dün akşam hiç ummazken yağmur başladı. Sabah yağıyordu, öğlen bir iki saat ara verdi yeniden başladı. Yağdı tüm gün, sevdiğim gibi usul usul.

* Bugünkü hastane harekatımızdaki değişiklik taşıma işini kardeşim yerine apartman görevlimizin yapmasıydı. Adamcağız tam saatinde getirdi ve götürdü, sıkı yağmur yağıyordu, çok makbule geçti.
Evden çıkarken şemsiyemi almayı unutmuşum, annemi beklerken yürüyüşe gidip ıslanmayı gözüm yemedi, oldukça geniş ve havadar olan  giriş katında oturdum beklerken. Biraz okudum, biraz etrafı seyrettim zaman geçti. Doğum yapmış bebeğini alıp çıkanlar, gastroskopi olmuş hafif sersem halde bekleyenleriyle buluşanlar, aşı olmaya test yaptırmaya gelenler...

** Annemi eve getirip rahatına baktıktan sonra, yağmurun hafiflediğini görünce tekrar dışarı çıktım. Mahallemizin butik AVM'sindeki büyük markete gittim, annemin ve benim kasap alışverişimizi yaptım, çalışma hayatından kalan alışkanlıkla eve gelip kıymayı kavurdum, küçük kavanozlara koyup buzluğa kaldırdım. İlikli kemikleri kaynattım, çorbalık su hazırladım. Dünden beri kabarınca katladığım, buzdolabında bekleyen ekmek hamurunu pişirdim. Gün bitti yine.

*** Sabah hastanede beklerken twitterda gördüğüm bir hikaye beni benden aldı, gözlerimden yaş geldi.  İnstagramda ve twitterda izlediğim Emin Yoğurtçuoğlu'nun (Bird Dedective) bir retwittiydi sözkonusu olan. Eşlerini kaybetmiş iki penguenin ne yaptığına dair fotoğrafları görmek isterseniz buraya tıklayınız. 
Akşamüstü yine ARTE'ye dadandım, bir klasik konser dinledim, şimdi bir şantör piyanist -şaka tabii, solist piyanist diyelim- dinliyorum, çok tatlı. Buyrunuz buracıkta. 



Dip Not:
Azimli mi desem, inatçı mı? Azıcık ben gibi mi nedir?
Dışarıda şakır şakır yağmur var, bizim kız ben buradayım diyor,
Ruha ışık veriyor, ümit veriyor.

6 yorum:

  1. yaaa penguenler çok güzel. bakmaya doyamadım :)
    begonvil istanbul'a da çok yakışıyor di mi? oh ne güzel açmış prenses :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bugün bir balıkçı ağlarına dolanmışken kurtarılmış kuğuyla ilgili bir paylaşımı vardı, o da beni benden aldı. Artık, keşke "insan" doğadaki diğer canlıların ne kadar "iyi" olduklarını anlasa ve onlara zarar vermese...

      Begonvilim yerini sevdi Şulem. :))

      Sil
    2. evet o begonvilde "arsız" bir hava da sezdim ben zaten :P

      Sil
    3. Aha aha! Arsız bu, vardı bir de değil mi? :))

      Sil
  2. Penguenlere daha önce bakmıştım, harikalar, şimdi sabah keyfindeyim ve tekrar yazınızdayım Sevgili Okul Arkadaşım, ben şantör piyanist demeyi tercih edeceğim an itibariyle, bayılarak dinliyorum. Çok teşekkürler, şantör şahane, sabaha çok yakıştı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keyifli dinlemeler olmuştur umarım Sevgili Okul Arkadaşım, tek başına çalan söyleyen bir sanatçı için oldukça uzun bir konserdi. :)
      Penguenler aklıma geldikçe içim titriyor.

      Sil

Hoşgeldiniz!