3 Aralık 2021 Cuma

3 Aralık Cuma

Hava yine lodosa döndü, haydi bakalım! Yarın yağmur gelecek büyük ihtimalle.

* Bu ara bir süreliğine sabah programımızın zorunlu hareketi, annemi fizik tedaviye götürmek. Bugün onu beklerken kardeşimle pazar alışverişini aradan çıkardık, iyi oldu.
Eve dönünce önce annemin evindeki dolabı yerleştirdim, sonra bizim evdekini, iki kap da yemek yaptım, bir baktım akşamüstü olmuş bile. Oturup bir fincan kahve içeyim, hem sırtım biraz dinlensin dedim. O arada dün başladığım Provadan İzle serisinden Hırçın Kız'ı izlemeyi tamamladım. 
 
** Fiyoterapist hanımlar anneme diyor ki, evde uzun sürelerle oturmayın, mutlaka saatte bir kez kalkıp yürüyün, dolaşın. Yürümeniz kan dolaşımının hızlanması için gerekiyor ki, yaptığımız işlemler işe yarasın, tedavi olsun. Annem cevap veriyor, ağrımazsa yürürüm yavrum. 
Aslında onların bu önerilerini ben de söyleyip duruyorum da söz dinletemiyorum. Umarım bu defa uzman sözü dinlenir. Gerçekten yaşlı insanları bir şeylere ikna etmek pek güç, genellikle. Neyse işte, diyeceğim hareket edin arkadaşlar, yürüyün, hareketli olun.

*** Dün akşam twitterda bir bilgi seline rastladım, çok ilgimi çekti. Haydi itiraf edeyim, konunun ucu çikolata konusuna dayandığı için biraz daha çok ilgilendim. 
Efendim, İsviçre Alp’lerindeki piramit şeklindeki Matterhorn Dağı’nın üst kesiminde bulunan, 300 milyon yaşındaki gnays kayaları, Alp Orojenezi’nden önce Afrika kıtasından kopan küçük kıta parçası Apulian’a ait imiş.
İşin jeolojik kısmını yaa öyle miymiş, nidasıyla okumaktan başka şey gelmedi elimden ve fakat meğer bu dağ aynı zamanda Toblerone çikolatalarının etiketinde bulunan dağ imiş.
Dağın fotoğrafı görmek ve konuyla ilgili notları okumak isterseniz, şuradaki linke tıklayınız.



Dip Not:
Bu hafta sahile inmek kısmet olamadı,
Bu sarı gül geçen hafta lodos fırtınası esip savurmadan,
Üstüne buz gibi yağmurlar yağmadan öncesinden,

6 yorum:

  1. Yağmur başladı bile burada, yarın da varmış.
    Bir kaç gündür Leslie’yi ihmal ediyorum, tembelliğim tuttu, ama içim vık vık. Hareket bir bağımlılık yapıyor. Hiç şikayetim yok, yaptıktan sonraki ruh halim öncekinden + 50 daha olumlu.
    Öptüm bir de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu defa bizim kıyıda da akşamdan yağmaya başladı, bugün de bir saat ara verdi devam ediyor halen. Böyle sakin sakin bol bol yağsın, ne güzel. :)
      Kesinlikle hareket etmek bağımlılık yapıyor, pilatese gittiğim pandemi öncesi güzel zamanlarda bir hafta ara versem, sanki kaşıntı tutardı.
      Benim hareket edince şarj olan bir tipim var. :))

      Sil
  2. Gelmiş geçmiş olsun annenize. Umarım tez zamanda faydasını görür fizik tedavinin. Gerçekten öyle zor ki onları ikna etmek, ileride biz nasıl olacağız kim bilir diyerek kendimi avutmaya ve anlamaya çalışıyorum.
    Sarı, gülde en sevdiğim renk. Nasıl da güzelmiş, umarım lodos ona da vurmamıştır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sevgili Şule, gelişme var sanki, umarım devam edecek. :)
      Bugün de yağmur var, sahile inebilsem bakacağım neler olmuş güllere. Cıvıl cıvıl duruyor ve kırmızıdan daha fotojenik sarı gül. Ne zaman kırmızı gül fotosu çekmeye kalksam ışık patlıyor ve foto çamur gibi çıkıyor, böyle iyi. :))

      Sil
  3. toblerone dedin beni benden aldın ekmekçim ya, akşam da geç vakit oldu. yemeyeyim di mi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence gece yememişsindir, bugün sana kahve ısmarlayayım yanında çikolata verirler belki. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!