30 Kasım 2021 Salı

30 Kasım Salı

Dünkü fırtına akşam biraz sakinleşmiş gibiydi, sabaha karşı rüzgar yine kuvvetlendi ve yağmur başladı. Öğleden sonra hava sakinlemişti, sakin ve serin.

* Dün akşam arkadaşlar arası yazışmalar sırasında sevdiğim bir arkadaşımın aşı yaptırmadığını ve yaptırmayacağını öğrendim. Üstelik covid geçirdi, yine de "aşıların sonrasında ne olacağı belli değil" gibi bir gerekçeyle aşı yaptırmıyor, covid sonrasında ne olacağı çok biliniyor sanki. Gece bu durum nedeniyle canım sıkılarak, kendimi çaresiz ve kızgın hissederek yattım. Bu hislerle yatağa girince tabii ki uykum kaçtı. Sonra Leylakcığımdan öğrendiğim   Öyküler Sesleniyor serisinin Youtube versiyonunu açtım, iki öykü dinledim, zihnim sakinleşti ve uyuyabildim.

** Sabah annemle yağmur ve fırtına haberlerini konuşarak yaptığımız kahvaltı sonrasında hastaneden aradılar ve iptal edilen randevu var, yarın başlayabilirsiniz dediler. Henüz on gün var başlamaya bu günler nasıl geçecek diye biraz umutsuzluğa kapılan anneme bu haber moral oldu, umarım.

*** Fotoğraflara bakıyordum, iki sene önce bugünlerde kızımı ziyarete Ankara'ya gitmişim, üç dört gün kalmıştım, kızım araba kullanıyordu artık, birlikte dolaşmış keyif yapmıştık.
Ondan önceki sene, bundan üç sene öncesi tam bugün arkadaşlarla Balat'a gitmişiz, gezmişiz bir güzel. Aklıma geldi, o gün oğlum da Halıcıoğlu'na  askerlik şubesine gitmişti, kuyruk beklemişti.
Neyse, kesiyorum hüzün basıyor böyle düşününce. En iyisi İncesaz'dan Balat dinleyelim, içimiz açılsın. 



Dip Not:
Fırtına iki gündür çam ağaçlarının kurumuş iğnelerini bile yere indirdi,
Balkondaki begonvilim de bağlı olmasına rağmen yerle yeksan olmuş,
Topladım kaldırdım bağladım yeniden, 
Buncağızları da kesip içeriye aldım vazoya yerleştirdim,
Belki biraz daha uzun yaşarlar.

12 yorum:

  1. Fırtına bugün ikindi vakti şehrimizi ziyaret etti Sevgili Okul Arkadaşım, biz kısmen hissetsek ve hasarsız geçsek te bir börekçinin tabelası bir anne oğulu yaralamış, bir AVM'nin tabelası düşmüş gibi haberler geldi. Şu an durum sakin. Ama biz de İstanbul bahsi geçince istanbul özlüyoruz işte:) Hem de Balat!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sevgili Okul Arkadaşım,
      Aslında uzaktakiler ve yakındakiler olarak, İstanbul'u özlemekte eşitlendik sanki. Biz de seyrek görüşebiliyoruz kendisiyle ve her görüşme şenlik duygusu veriyor görene. :)
      Fırtına fena esti savurdu, yıkıcı etkisini Avrupa yakasının Marmara kıyılarında daha çok gösterdi, biz biraz daha hafif geçirdik. Şimdiki durumda soğuk hava etkisindeyiz.

      Sil
  2. Aşı yaptırmayanları anlayamıyorum bir türlü, nasıl bir cesaret, nasıl bir kendine güven anlamadım ki? Benim de yakın bir arkadaşım ısrarla yaptırmıyor, aşı karşıtı değilim aşı korkum var diyor. Ne saçmalık ya, neymiş aşı olan birine pıhtı atmış, covid olan bir sürü insana pıhtı atıyor ona bakarsan. Valla dövesim geliyor bu cinsleri. Onların yüzünden bizim de riskimiz artıyor. Sonumuz hayrola...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Leylakcığım, belki de cesaret değil de arkadaşının söylediğine benzer korkular nedeniyle bu direnişleri. Benim arkadaşımın da benzer bir teorisi var. Peki bu konuda uzman mı? Tabii ki değil. Peki neden uzmanlara güvenilmiyor? O belli değil işte!
      Pandemi gerçekten dünya ve insanlık için bir çeşit turnusol kağıdı oldu, şaşırtıcı renkler ortaya çıktı.

      Sil
  3. bu aşı olmama olayı bende de bazı insanlar için özellikle dumur edici bir haber niteliğinde oluyor! ne diyelim, allah akıl fikir versin...

    iklimlerin de içine ettik vallahi. dolu, fırtına...iki gündür ciddi korktum ben...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dumur ki ne dumur! Üzücü bir taraftan, insan hem kıyamıyor, hem sindiremiyor. :(

      İklimlerin değişiminden sorumlu olanlar, bu durumu hiç üstlenmedikleri için, onun sorumluluğu da bizim sırtımıza biniyor. Bu duruma ayrıca gıcık oluyorum.

      Sil
  4. Şöyle yapıyorum ben, aşı karşıtlarıyla önce yüzyüze sonra da bıdı bıdı konuşmaya devam ederlerse sanal olarak da görüşmeyi kesiyorum. En azından kendimi korurum onlardan. Çünkü hiçbir mantıklı açıklamadan anlamıyorlar..
    Begonvilin güzelliği kadar altındaki seramiğin renk kontrastının güzelliği de beni benden aldı…

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Begonvillerin altındaki seramik çanak çok sevdiğim bir arkadaşımın armağanıydı C.ciğim, rengi içimi ışıtır, hep gözümün önünde durur. :)

      Aşı olmayanların Almanya'da bile o kadar çok oluşu çok ilginç geliyor bana, bir taraftan da.

      Sil
  5. Aşı karşıtı olan pek çok arkadaşım var. Anlıyorum kaygılarını. Hem aşı olmuş hem de covid geçirmiş biri olarak daha çok anlıyorum:)
    fırtına burada da acaip bir performans gösterdi bu gün. Şule'ye katılıyorum iklimleri bozduk dünyanın herşeyini bozduk aç gözlü davranarak. herşey bizim olsun diye diye geldik buraya kadar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşısız yakalansan covide kim bilir ne olacaktı Kelebekciğim? Bunu hiç bilemeyeceğiz, iyi ki aşılıydın demek en iyisi. :)

      Şule'ye yazdığımı tekrarlayayım, insanlığın ve onu yönlendirenlerin ortak sorumluluklarını da yalnızca biz üstlenmesek daha adil olur bence. :)

      Sil
  6. geçen Hakan 3. doz biontech hakkı gelmiş, gittik aşısını oldu. Sakin bir semt polikliniği, 6. olarak Hakan bekleniyormuş meğerse. Biz daha girerken telefonu çalıyordu Hakan'ın, geliyo musunuz, bu gariban 5'li sizi bekliyor babında. Tatlı insanlardı, bir duygudaşlık içinde merhabalar falan, herkeste aynı duygu, tamam 3. yü de oluyoruz da hep biz mi çekeceğiz bu pandeminin yükünü diye söylendi biraz da haklı olarak bir tanesi, sonra el birliğiyle önce kendisi için olduğunu hatırlattık kadıncağıza, sulh oluştu, herkes 3. dozlarını oldu. Yani demem o ki, biz aşı olanlar cenahında bir kızgınlık oluşmaya başladı, ki haklıyız. Ben kendi adıma gerçekten çok öfkeleniyorum duyduğumda, eski okulumdan olmayan öğretmenler, sağımda solumda komşular tanışlar falan. Ne yapacağız biz bu insanlarla ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnan bilemiyorum Elektram! Bilsem söyleyeceğim zaten, emin ol. :))
      Kızmakta haklıyız evet, onları da anlamaya çalışıyorum, bazen kendimden şüphe ediyorum hatta. Tarih yazacak sonunda bu günleri elbet.
      Bu arada Hakan'a şifa olsun, darısı başına. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!