29 Kasım 2021 Pazartesi

29 Kasım Pazartesi

Ülker fırtınası gününe hoş geldiniz!

* Sabah erken sayılacak bir saatte Bayan E. aradı, "Ekmekcim bu hava nedir böyle, arabadayız 24 derece diyor, ne bu?" diyesi oldu. Eh, arkadaşımın yüzünü kara çıkarmak bana yakışmaz, sorduğuna göre cevabını almak istiyor. 
Lodos fırtınası var,  rüzgar çok kuvvetli esiyor, öğleden sonra yağmur gelecek, yarın hava çok soğuyacak deyiverdim. Bilgiye resmi sayılacak bir destek  olsun diye, bak Saatli Maarif takviminde bugün için Ülker fırtınası yazıyor zaten diye ekledim.  Demez mi "haa tamam, sen öyle diyorsan merak edilecek bir şey yok, benim takvimim de meteorolojim de sensin, kaynağıma güveniyorum", gülerek kapattık telefonu.

**  Sahiden  o kadar çok ve şiddetli esti ki korkutucuydu. Sokağa çıkıp yürüme projemi bugünlük bir kenara bıraktım, bir şeyler uçar, düşer filan gerek yok o kadar riske, otur evinde en iyisi. 
Önce kızımla konuştum; orada hava çok soğuk kaç gündür, termal içlik, termal çorap giyiyor. "Bisikletle giderken soğuk öyle kesiyor ki, giymesem olmuyor" diyor. Bugün sunumu varmış, dün arkadaşıyla çalışıp hazırlanmışlar.
Kırk yıllık arkadaşım S.ciğim aradı sonra, kaç gündür aklımdaydı, kalp kalbe karşıymış. Uzun uzun konuştuk, dertleştik biraz. Galiba, en çok özlediğim, yoksunluğunu hissettiğim arkadaşlarımla sık sık görüşebilmek, muhabbet edebilmek. Böyle uzak uzak kaldık...

***  Akşamüstü, dışarıda yağmur yağarken, yapılabilecek en iyi şeyi yapıp bir film izledim. Önce Christmas filmi tarzı bir şeyler bakayım demiştim, daha iyisini buldum. Zamanda, bir günün içinde sıkışıp kalmış iki genç insanın yaşadıklarını anlatan Küçük Ama Mükemmel Şeylerin Haritası'nı izledim. Buradaydı, sanırım genel olarak internette de bulunabiliyor.
Özellikle zamanının bir yerinde3 sıkışıp kalmışız hissini sık yaşadığımız bu günlerde, biraz genç işi olsa da, bu filmi izlemek ruhuma iyi geldi.



Dip Not:
Günün takvimini takdimimdir, 
Ülker fırtınası "pazartesi"nin sol altında yazılı,
Şimdi bakarken gördüm, asıl en alttaki sığdırılamamış şiire ne dersiniz?


6 yorum:

  1. bugünkü fırtınaya bilimsel tek açıklama bu oldu. ilk kez duydum Ülker fırtınası da nedir:) ne güzel ismini beğendim ülker reklamlarda kullansın bence. Bize de mesaj geldi ofislerinizin camlarını kapatmayı unutmayın diye. Şu takvimi de ne severdim bir zamanlar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilimsel mi bilemeyeceğim Kelebekciğim, daha çok takvimsel açıklama bu. :))
      Şaka bir yana, yılın, mevsimlerin sayılı fırtınaları var, yıllar içinde yavaş yavaş isimlerini öğrendim. Nasıl olduğunu bilemediğim şekilde doğanın takvimi her türlü takvimden daha doğrusunu söylüyor. :)

      Sil
  2. yarın bizim üniversite online'a geçtiğini duyurmuş fırtına yüzünden, o derece! ben ürktüm vallahi.
    şiir güne uygunmuş yalnız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiir evet, tam denk düşmüş. :)
      Fırtına daha çok sanah etkili olacak demişti meteorolojistler, doğru tahmindi, ne sabahtı o! Rüzgar yine fena esti savurdu. :(

      Sil
  3. Ben de arkadaşın gibi düşünüyorum sen doğadan haber verdikçe, " He öyle miii? e tamam o zaman. " :)
    Bahsettiğin filmi izlemiştim, tatlı bir gençlik filmi ve duygusu güzel. Bu zamana sıkışma kalma filmlerinin bence ağa babası Groundhog Day'i de analım madem. Hem ben müsrifçe zamanda gel git yapılan filmlerdense, zamanda sıkışılan filmleri daha çok seviyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Groundhog Day'i izlemiş miydim, hatırlayamadım şimdi; filmde de söz ediliyordu ondan. Bir ara bakayım tekrar. :)
      Filmi sevdim, hem anlattığı hem duygusu iyi geldi. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!