10 Kasım 2021 Çarşamba

10 Kasım Çarşamba

 Gece rüzgâr, yağmur, soğuk hepsi birden bastırdı, sabah daha sakindi hava, öğlenden itibaren poyraz deli esti, dondurdu.

* Sabah 9'u 5 geçe öncesiydi, dün geceden esmiş konmuş kuru sarı yapraklar balkona doluşmuştu. Süpürdüm, topladım. 
Sirenler çalarken o kadar çok insan balkonlarına çıktı, saygı duruşuna katıldı ki! Böyle bir saygı  göstermek, içten kalpten gelmeden yapılabilemez.

** Günlük hayat devam etti sonra, eczaneye gittim, saçımı boyatmak için randevu aldım. Caddeye yürüdüm, iki saat sonra saçım boyanmış olarak caddede avare dolaşıyordum. Kuaför Z. diyor ki, saçınızın beyazları arttı, onların boyası daha geç tutuyor. Haydi bakalım! Neyse, bu konuya kafayı takmamaya karar verdim. Kendime Han'da köfte ısmarladım, üstüne Cemilzade'den kaymaklı lokum aldım -sadece 4 adet, tadımlık- ve de indirim furyasına kapılıp bir  spor ayakkabı  alıverdim.

*** Bu kadar hovardalığın yeterli olduğuna karar verip Suadiye'ye Remzi kitapevine yöneldim. Yeni yıl takvimleri gelmiş mi baktım, daha fazla çeşit gelecek bilgisini alınca, kitaplara  bakındım ve üç kitap aldım, tamam hadi dedim kendime, eve doğru yollandım.
Kapıdan içeri girdiğimde sert poyraz nedeniyle donmuş haldeydim, sabah ılınsın burada deyip, mutfak tezgahına bıraktığım ekmek mayası bana göz kırptı. Acele üstümü değiştirdim, mutfağa koşup hamur yoğurdum, peynirli dereotlu simit yaptım, biraz kabarsınlar pişireceğim.



Dip Not:
Dün sabah bütün mahallenin sokaklarını basınçlı suyla yıkayıp, yaprakları kaldırım köşelerine yığmışlardı. Düşündüm ki, bunları arkadan başka bir ekip toplayacak herhalde. Kimse toplamadı. Gece rüzgâra eğlence çıkmış böylece. Bütün o toplanan yapraklar ve tabii ki fazlası, sokaklara yayılmış bir güzel. 
Merak etmeyin, ağaçlarda dolu yaprak var, henüz. Aralık'a kadar idare eder herhalde bizi. 


7 yorum:

  1. peynirli dereotlu simit nedir yaaa...gece gece aklıma düşürdün resmen :P

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hee yabdımm bişiler, bence sen de yirsin. :))

      Sil
  2. Ben de onca güzelliğin içinde dereotlu, peynirli simite takıldım:) Poğaçasını biliyordum da... şimdi simiti tasavur ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslında tam tembel işi; poğaça hamuru hazırlayıp, hamuru açıp peynirini yerleştir, kapayla uğraşmak yerine, peyniri hamuruna katarak, bir parça yuvarlak hamurun ortasını esneterek yapıveriyorum.
      Olan bu. :))

      Sil
  3. Ben de simite takıldım :))) Eline sağlık! Yiyeceklere afiyet olsun. Kalkayım kuru ekmeğin içine peynir düreyim bari (ve tıngırdayan saz sesi eşliğinde sahne kararır..)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam o vakit, bir blog buluşması olsun size uyduruk simitimde getireyim, tadın bakalım. :))
      Kuru ekmeğin içine peynir dürüp yemek en sevdiğimdir, tadına doyulmaz. (Tam o anda sahne aydınlanır, masada bir dilim ekmek üstünde beyaz peynirle bir tabağın içinde durmaktadır.)

      Sil

Hoşgeldiniz!