28 Eylül 2021 Salı

28 Eylül Salı

 Hoş bir Eylül günü daha, esintili, güneşli, kuytularda serin, güneşte ısıtan.

* Bu sabah erkenciydim/erkenciydik. Annemin endoskopi işlemi için saat 9'da hastanedeydik. Ben evrak işlerini tamamlarken, kardeşim annemle birlikteydi, giriş katında tenha bir yerde oturdular. 
Sonra annemin yaşı nedeniyle EKG çekildi filan, tam alırlar artık diye beklerken tatlı bir hemşire hanım geldi ve işlemde kullanılacak bilgisayar sisteminde arıza olduğunu, bilgi işlemin uğraştığını henüz yapamadıklarını,  işlemin zorunlu olarak saat 11:30'a ertelendiğini anlattı. Eh, n'apalım! Neyse ki evimiz yakın, döndük geldik eve, annem  aç ve susuz beklemeye devam edebilmek için yatağa uzandı. Kardeşim ve ben çay içtik, kıvır zıvır bir iki işle uğraşıp vakit geçirdik. 

** Yeniden hastaneye gittik, bu defa annem zamanında  alındı, biz kardeşimle hastanenin dışarıdaki bekleme alanında oturup kahve içtik, sohbet ettik, yetmedi telefonla konuştuk, biraz da içeride bekledik, nihayet annemi getirdiler, ilaçlarını alık, eve döndük.
Üç adet polip alınmış mideden ve sanırım yemek borusundan, mide yemek borusu bağlantısı mide asidi nedeniyle tahriş olmuş, yutma güçlüğü bu nedenleymiş. Alınan parçaların biyopsisi on gün sonra çıkarmış, endişelenecek bir durum yok, çok şükür.

*** Eve dönünce, geceden beri aç olan annem çorbasını içti, ardından kardeşim ve ben karnımızı doyurduk. Çocuklar aradı, onlara bilgi verdik. Sonra kardeşimle dışarı çıktık, bir iki yiyecek vs. alış veriş  yaptık. 
Biraz dinlenmek için bugünkü Şefin Tavsiyesi'ni dinledim, orada söz edilen Sibelius'un Tuonela Kuğusu eserini buldum, iki kez de onu dinledim. Ohh, keyfim yerine geldi.



Dip Not.
Yol, bulut, vs. dedim içimden, gerisi teferruat
Bir de bu ay ne kadar hızlı geçti yahu dedim
Yine içimden söyledim, sonra yazdım buraya

8 yorum:

  1. Oh çok şükür.. Gözünüz aydın!

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Okul Arkadaşım,

    Geçmiş olsun.

    Benzer bir süreci biz de yıllar önce annemde yaşamıştık, endoskopi ve diğerleri full yapılmıştı. Sonuçta bir bakteriydi adı da helikobakterdi hatırladığım, sebep o çıktı ve minicik bir haptı bir kutu verdiler ve sorun çözülmütü. Benzer bir durumdur, diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okul Arkadaşım,
      Çok teşekkür ederim. :)

      Helikobakter, eskiden ülser diye bildiğimiz mide rahatsızlığına neden olan bakteri imiş. Bu anlaşıldığından beri, ülser korkutucu bir hastalık olmaktan çıktı. Anneminki asit fazlasından ve biraz da poliplerde ötürü olan bir rahatsızlık, anladığım kadarıyla.
      Umuyorum, beslenme düzeni ve o minik haplarla annemin sıkıntısı azalacak. :)

      Sil
  3. Çok geçmişler olsun. Ne kadar rahatlamışsınızdır. Sağlık gibisi yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol Joe'cuğum. Rahatladık, gerçekten. :)

      Sil
  4. geçmiş olsun ekmekcim. şükür, atlatmışsınız bugünü

    YanıtlaSil

Hoşgeldiniz!