22 Eylül 2021 Çarşamba

22 Eylül Çarşamba

 Bugün sonbahar gündönümü. 21 Aralık'a kadar güz mevsimindeyiz, sonra kış başlayacak.

* Sabah hava kapalı ve serindi, yağmur uyarısı da vardı, yağmadı. 
Öğlene doğru dışarı çıktım, üzerimde tişört üstünde ince bir hırka vardı. Yürüdüğüm için gayet iyi geldi, dursam veya otursam üşürdüm sanki. 
Bağdat Caddesi tarafındaydı işim, Suadiye'de halledemeyince Şaşkınbakkal'a kadar uzandım. Dönüşte banka işi, market alışverişi derken iki saate yakın dışarıda kalmış oldum.

** Dönüşte biraz dinlendim önce, yorulmuşum. İş Sanat'tan Şefin Tavsiyesi'nin son  yayınlanan bölümü Müzik Ve Resim başlıklı bölümü dinledim, burada.  Müzikte ve resimde aynı dönemlere denk düşen izlenimcilik üzerineydi, anlatılanlar.
Sonra da Leyla ile Mecnun'un 3. bölümüne güldüm bir güzel. Tempoları oturmuş artık, konusunda fikir birliğine vardır, Şule ile.

*** Vakit akşama yaklaşırken mutfağa girdim, tavuk sote ve mantar sote yaptım. Ne yaptığımı yazdım, çünkü, az önce kızımla konuşurken yemeği unutup, sonra mutfaktan gelen kokuyu ve sesi keşfetmeye çalışırken tavuk soteyi dibine tutmuştan daha fena halde buldum. Ne yapmalı diye düşündüm ve tavukların sağlam kalan üst tarafı ayıklayıp, mantar sote ile karıştırdım, böylece yemeği kurtarmış olduğumu umuyorum.




Dip Not:
Dinlenme saatimde kendime ikram ettiğim Türk kahvesinin boş fincanı,
Fal kapatmadım, fincanda kalan telveden kendime fal tuttum ve bir telde iki kuş konuşuyor, haber alacağım, güzel olsun dedim. 

10 yorum:

  1. hahaha ben de geçenlerde eti yaktım öyle de kafa aynı bastığı için mantar sote ile kurtardım. boşver, "yemeğin altını yaktım" demeyelim de "karamelize tat verdim" diyelim istersen :P

    leyla ile mecnun için "efsane geri döndü" diyebiliriz değil mi? peki ya 4.bölüm fragmanını izledin mi? selen uçer giriyor galiba diziye. pek severim kendisini. yaşasın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ya tabii, kamuya karşı duruşumuz karamelize tat yanında, hiç şüphesiz, burada biz bizeyiz kimden saklayacağım? :))

      Selen Uçar dün gece başlayan "Evlilik Hakkında Herşey" isimli dizide de vardı, çok iyiydi. Çok beğendiğim oyunculardandır. Bu arada andığım dizinin kadrosu çok iyi, her biri ayrı iyi oyuncuların. Kulağına bir kar suyu kaçırmış olayım. :))

      Sil
    2. onu da seyrettim tabii ki :) selen uçer yine iyiydi :) seviyorum o kadını, oyunculuğunu.

      Sil
    3. Kaçmıyor senden şekerim. :))

      Sil
  2. Selam bazen yemek yanar bazen unutulur. Önemli olan ağ, ımızın tadı bitmesin. Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet evet, olur böyle bazen. :)
      Zaten, o sırada kızımla konuştuğum için keyfim yerindeydi. Kurtardığım kadarı da beğenildi, hem. :)

      Sil
  3. Kahve falına bayıldım, hele yorumuna... Ne güzel çıkmış kuşlar öyle! Hala Suadiye Şaşkınbakkal denilince içim cız ediyor...Ne yapalım, kabullenicem zamanla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah! iyi oldu bunu yazdığın. ben de sadece ben mi gördüm o kuşları acaba diyordum, bir yandan da. :))
      Ya evet, güzel bizin buralar. :)

      Sil
  4. Gerçekten de telde 2 kuş var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil mİ? Oh, görenler çoğaldı, teşekkürler. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!