Bugün dünden kalan işleri tamamlayamaya çalışma, tamamlayamama, yarına iş bırakma günüydü.
* Yıllar önce bir posta kartı üzerinde okumuştum, "bugünün işini yarına bırak, yarına da bir iş kalsın yapacak" yazıyordu.
Gerçekten bazen çok çalışkan olmak, işleri bitirivermek isteseniz de, olmaz bir türlü, ne yapsanız uzar da uzar, bir engel çıkar, saçmalıklar üst üste gelir. Öyle zamanlarda oluruna bırakmak en iyisi sanırım; olmuyorsa olmuyordur. Bugünün işi yarın olmak istiyormuş demek ki.
** Bahardan toplanıp sarılan ve buzlukta özel bir günü bekleyen ayva yaprağından ekşili köfteyi pişirdi annem bugün. Ben de kendisine asiste ettim.
Gel gör ki, kalabalık bir aile sofrasında yenmesi arzulanan köftelerin müşterisi pek az oldu; kardeşim buzdolabının bozulmasına neden olan ev içi elektrik arızasının ve ustaların peşindeydi, kızım yol hazırlıklarından olarak bilgisayarını temizletiyordu, oğlum ve yeğenim işteydi, filan falan... Kısmet işte!
*** Akşamüstü işlerin biraz sakinleştiği bir anda İş Sanat'ta yayınlanan Şef'in tavsiyesi serisinin son iki haftadaki yayınlarını izledim. Geçen haftaki yayın Müzik ve Dans başlıklı, bu haftaki yayında müzikte Romantik Dönem anlatılıyor.
Bu kadar kısa sürede bu kadar tatlı anlatımlı hoş bilgiler verilmesi öyle keyifli ki, izleseniz seversiniz.
Dip Not:
Dereköy'deki Mos'un yaptığı cannoli kızımın geçen seneden beri aklındaydı.
Geçen hafta bugündü, nihayet aklından midesine doğru yol aldı.
Bu Sicilyalı lezzete Türk kahvesi çok yakıştı.
Kimmiş kimlerdenmiş derseniz, burada ansiklopedi maddesi halini sunayım size.
Pek iştah açısı bir yazıydı Sevgili Okul Arkadaşım, ama ayva yaprağında ekşili köfte vayyyy dedirtti:) Bir de aklıma bir şey getirdi, muhtemelen Malatya'da öyle deniyordur diye düşündüm, sonuçta komşu il. Elazığ coğrafyasında ona eşkili köfte derler, dil sürçmesi sonucunda mı öyle kalmış bilmiyorum ama biz ekşili dememize rağmen, öbürünü kullanmayı daha bir sever olmuştuk, babannemden kaynaklı olarak:) Videoları sabah kahvesine bırakıyorum şimdilik, teşekkürler:)
YanıtlaSilSadece "eşkili" demek yetmez, "küfte" de demek lazım. Toplarsak, eşkili küfte. :)
SilDil sürçmesi değil de, söyleniş kolaylığı gibi olmalı sanırım, Sevgili Okul Arkadaşım, komşu coğrafyalar olunca yemekler gibi, dildeki ağızlar da benziyor. :)
ya bugün akşamüstü oğluşu babasına bırakıp dönerken acaba ekmekcime ugrasam mi dedim. sonra kızıyla yapılacak isleri vardır dedim, durtmedim. ayva yaprağından eksili kofte beni bekliyormus oysa :)
YanıtlaSilKeşke gelseydin Şulem, tam da o saatlerde kısa süreli kafa dinliyordum. Birlikte dinlerdik ve de bir tadına bakardın, meşhur köftemizin. :)
SilSelam annoli Sicilya tatlısı. Beni üç yıl öncesine götürdü. Sicilya ve geziyorduk bir zamanlar. Sevgiler.
YanıtlaSilEvet ya, geziyorduk bir zamanlar. Olsun yine gezeriz. :)
SilSicilya'ya çok yıllar önce gitmiştim, çok sevmiştim. :)
Hemen izledim Sef' in tavsiyesini ne güzelmiş. Ben de görev adamı olma desturumu bırakmaya karar verdim. Herşeyi akışına bırakıyorum/ bırakmaya çalışıyorum ( kolay olmuyor yılların alışkanlığı)
YanıtlaSilŞef'in Tavsiyesi serisi çok hoş gerçekten Sevdacığım, zevkle izliyorum. daha önceki bölümlerini de izlemeni öneririm.
SilÇok yerinde bir bırakma kararı, o görevlerin ağırlığı ağrıtıyor sırtlarımızı zaten. :)
cannoli değil de ayva yaprağına ekşili köfte fotosu bekliyordum :)
YanıtlaSilYa bak, yine aklıma gelmedi Cerenciğim. Aslına bakarsan, öyle fotoğraflık, hani şu cannolinin duruşu gibi bir tabak olmuyor. Yoğurtlu sosu kaplıyor her şeyin üstünü.
SilGelecek sefere bir formül bulayım artık, sana göstermek için. :)
lütfen!! <3
SilOldu en sonunda oldu,
SilBim bam bom! :))
Fotoğraf bugünü yazının altında. :)