12 Mayıs 2021 Çarşamba

12 Mayıs Çarşamba

Bugün yine esintili bir hava vardı, dünkü kadar serin ve sert değildi neyse ki.

* Sabah erkenciliği devam ediyor. 
Bu sabah DW Türkçe'nin You-Tube kanalında bir röportaj dinledim, izledim. Başlık "Z Kuşağı Ne İstiyor?" 
Sadece Z kuşağıyla değil, her yaş grubundan  ( Y - X - BB - Sessiz Kuşak )  bireyler kendi kuşaklarıyla ilgili görüşlerini anlatıyordu. Güzel bir röportaj olmuş, ilgiyle izledim. 

.** Günün hatta haftanın olayı, aylardan sonra ilk kez balkonda iki arkadaşımla kahve içmemiz oldu.
Bir sene öncesinde her hafta mutlaka görüştüğümüz, seyahatlere gittiğimiz, sevdiğimiz dostlarla bir senedir sadece yazışarak haberleşmekten sonra bir kahve içimlik uzak oturmalı, havadar sohbet bile çok iyi geldi ruhumuza. 
Gülmek kadar zihnime, bedenime iyi gelen şey pek az, bugün bunu bir kez daha anladım.

*** Kargo bekleme sporu bugün de sürdü. Anladım, anneler günü, bayram araya girince işler yoğunlaştı da arka sokaktan, yan sokaktan geçip bizim apartmanı ıskalamak neden? 
Anlamış değilim. 
Gerçi bu not, "üç güzel şey" kapsamına girmiyor. Bari olumlu bir olaya değinerek etkisini geçireyim. 
Bugün canım Leylakcığım bana yine MUBİ'den film hediyesi gönderdi. Önümüzdeki bir hafta bir kaç güzel film yakalarım, keyfime bakarım.



Dip Not:
Zihnin Arka Sokakları'nın müzik meydan okumasına kafama göre takılmamda bugün "yeniden yorumlanan bir şarkı" seçeneğini beğendim.
Edith Piaf'ın sevilen şarkılarından  Sous le ciel de Paris / Paris gökyüzü altında'yı   ZAZ söylüyor.


6 yorum:

  1. Wong Kar Kai filmleri eklendi birkaç tane, ben İFF seçkisinden Mubi'ye pek bakmıyorum bu aralar. Bugün yeni film yüklenmeyince Rabbit Hole'u açıverdim. Edith Piaf tınısı arasam da sesinde ZAZ da fena söylememiş.
    Sası bir bayram olacak sanırım ama yine de kutlu olsun diyelim. Sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu ara Film Festivali'ni biraz boşladım, daha seyredecek film var esasında. MUBİ'de illa ki gönlüme göre bir keşif yapıyorum, harika biri olarak gönderdiğin hediye için teşekkür ederim. ;)

      Bu da böyle bir bayram olacak, elde olan bu. Gelecek defa torun torba olursunuz inşallah. :)
      Kucaklıyorum...

      Sil
  2. Sevgili Okul Arkadaşım,

    Yazınızı keyifle okuyarak ilerliyordum, bir yandan da imreniyorum. Röportaj ilgimi çekiyor, ama kafamı meşgul etsin istemiyorum çünkü Radyo Z'de bir grupla rastlaştım; bir şarkılarını dinledim ve sonrasında albümlerini peşpeşe ekledim; onlar çalıyordu sizi okurken... Balkon sohbetinize kulak kabartmasam da tadını hissettim. Elbette filmleri kıskandım ki film izlemeyeli epey oldu geçende de dediğim gibi, 45 dakikalık dizi bölümleri yetiyor, çünkü biliyorsunuz bu ara kitaplarla aramız iyi. Fakat işte! Zaz... Fren yapmamak kaçınılmazdı, çok severim kendisini. Ve seçtiğiniz şarkı! Tıkladım, Zaz söylemeye başladı ki tüylerim diken diken... Dedim Edith Piaf ne kadar mutludur.

    Öyle işte:)

    Mektubuma son verirken, gülüşlerinizin daha daha çoğalmasını temenni ederim:)

    Okul Arkadaşınız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okul Arkadaşım,

      Evvela mahsus selam eder, mutlu bayramlar dilerim. :)

      Balkon sohbetimiz ne kadar sade suya tiritti anlatamam! Ne var ki, geçmiş ortak komik anılar dökülüverdi ve yine güldük eğlendik. Bir gün denk düşerse anlatırım, bazıları sahiden çok komik. :))

      Radyo Z'nin yeniden yayına geçmesinden son derecede hoşnudum, yazı yazar ya da okurken ben de açıyorum, dinlerken akıp gidiyor. :)

      Nedense bazıları ZAZ sevmiyor, ben de siz gibi seviyorum doğrusu. Edith Piaf başka bir türden canlı, onun sesinden o bambaşka yorumuyla dinlemeye alışkın olduğumuz şarkıları kim söylese hep o akla gelecek elbette. :)

      Hepimizin ruhuna ferahlık dilerken, satırlarıma burada son veriyorum.

      Okul Arkadaşınız

      Sil
  3. canım ekmekçim, gülmek kadar ruha/bedene şifa başka bir şey var mı bilmem. ben de geçenlerde onu düşündüm, 2 yıl öncesine göre girdiğim gülme krizleri ne kadar azaldı. yine kendimi kaybedercesine güldüğüm oluyor tabi ama az...ne diyelim çoğalacak elbet bir gün!
    Zaz'ı ben de pek severim. ne iyi ettin de paylaştın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne diyeyim cancağızım?
      En kısa zamanda gözlerimiz kısılarak güleceğimiz, bol kahkahalı günlere ulaşmamız dileğiyle, mutlu bayramlar olsun. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!