10 Mayıs 2021 Pazartesi

10 Mayıs Pazartesi

Bugün gökyüzü sadece güneşli değil aynı zamanda berraktı. Bir de sıkı  rüzgar vardı yine, serin serin esti uçurdu.

* Dün akşam saatlerinde kaç zamandır konuşmadığım üç arkadaşımla arka arkaya telefon muhabbeti yapınca, İş Sanat'taki Yeni Türkü konserinin son parçasına yetişebildim. Tam da son şarkının son anında Derya Köroğlu belirgin şekilde detone olmasın mı !? 
Sabah, Şulemle mesajlaşıyorduk, ben yukardaki sözü söyleyince, kıyamadı yufka yürekli arkadaşım, "olsun ya güzeldi yine de, detone de olsa Derya Deryamızdır, bağrımıza basarız" yazdı. 

Bu arada, akşam kaçırdığım konseri sabah dinledim, hatta şimdi tekrar dinliyorum. Arka arkaya bütün o güzel şarkılar çalıyor. Yeni Türkü bir dönem hepimizin gönlünü titretmiş şarkıları olan, hayatımızın önemli dönemeçlerinde yer almış bir grup; önemi ve değeri apayrı bize yakın nesiller için.
Konseri tekrar dinlerken fikrim değişmedi Şulem, sık sık detone oluyor Deryamız, öyle bir tarz mı geliştirmiş acaba? Belki bir adım daha ileri giderek, bence Yeni Türkü şarkılarının bazılarını başka sanatçılar daha güzel yorumluyor, diyeyim. 
Neyse, bu kadar müzik üstadı ifadesi yeter, şuraya dünkü konserin linkini bırakıyorum, anılarınızı tazelemek isterseniz.

** Gün içinde ev işleri, alış veriş işleri vb. arasında zig zag çizerek geçerken, öğlen 12'de gün ortası kısa bir mola'da E.ciğimle yaptığımız meditasyon yine çok iyi geldi, bedenime ve ruhuma.

*** Az önce, geçen senelerde bu vakitler neler yapmışım diye bakıyordum.
En çok yaptığım şey, seyahatlere gitmek olmuş. Yeni yerler, eskilerine tekrar gitmeler, parklarda, bahçelerde gezmeler...
Yenilerini hasretle bekliyorum, bizim mahallenin geçen ay kıpkırmızı olan hastalık yoğunluk haritasının yavaş yavaş mavi ve yeşile doğru dönüşüne bakarak, umutlanarak...



Dip Not:
Mayıs 2017'deyiz.
Uzun bir aradan sonra ilk yurtdışı seyahat, Baltık ülkeleri.
Litvanya'nın göller bölgesinde Galve gölündeyiz.
Gölün içinde küçücük bir ada ve üzerinde bir şato var, Trakai.
Nefis bir gün, anılarda yaşıyor.

11 yorum:

  1. Derya Köroğlu ben bildim bileli detonedir, belki de detoneliğidir şarkıları o kadar güzel yapan. Yeni Türkü'nün en meşhur olduğu zamanlarda Derya Köroğlu'nun oynadığı bir film izlemiştik festivalde annemle. Şimdi baktım "Küçük Balıklar Üzerine Bir Masal"mış. o filmde Derya evinde müzik çalışması yapıyor ama üstü çıplak görüyoruz masanın üst yanından. Sonra kapı alıyor ve arkadaş açmaya gidiyor, o da ne? altı da çıplak. O kadar gereksiz bir sahne idi ki, sırf poposunu görelim diye eklemişler sanki. Annem günlerce önüne gelene kıkır kıkır gülerek anlatmıştı. Sen Derya Köroğlu deyince aklıma geldi. O da filmin detone sahnesiydi galiba :)))))
    Seyahatleri ben de çok özledim ama moralim çok bozuk, pandemi bitse de bu dizlerle nereye gideceğim :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Film 1990 yılı yapımıymış, hatırlayamadım, hiç ilgilenmemişim anlaşılan.
      Şurada ekşi sözlükte senin anlattığın konuya değinmiş, 5. sıradakinde:
      https://eksisozluk.com/kucuk-baliklar-uzerine-bir-masal--707709
      Yönetmen de Barış Pirhasan'mış.
      Filmin detone sahnesi tanımın nefis! :)))

      Dizlerin bir sabah birden iyileşecek, ondan bir gün önce pandemi bitti denecek. Öngörüm nasıl? ;)

      Sil
    2. ya akşam akşam kıkırdayarak güldüm filmin detone sahnesine :)

      Sil
    3. ahaha, verdiğin linke baktım, gariban gencin Türk filmi kariyerini engellemiş Derya'nın kıllı poposu, engelleyecek kadar vardı ama :))))

      Sil
    4. Filmi kendileri görmüş olanların bilirkişiliğine güveniriz elbet, Leylakcığım. :))

      Sil
  2. ekmekçim, ben detone değil demiyorum zaten ama yeni türkü anılarımız demek ya, öyle kolay vazgeçemiyorum diyorum :) bir de bir itiraf: eski yeni türkü şarkılarını seviyorum ben. ve onları derya'dan dinlemeyi seviyorum. ne yapayım anılarından kolay vazgeçebilen bir insan değilim :)

    bu arada trakai şatosunu ve o adayı ben de çok sevmiştim, bir kongre nedeniyle gittiğimizde litvanya'ya. sen yazınca dönüp fotoğraflara baktım yine. ah, ah eskiden kongrelere giderdim, ühühhü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Korkarım bundan sonraki dönemde kongrelerin sanal alem üzerinden yürütülmesinin pratikliğine tav olacaklar, en azından bir süre daha. Ya da belki tam tersine, neymiş bu sanal kongre filan, gelin kardeşim sarılalım denecek. Umarım ikincisi olur. :)

      Şekerciğim, sana anılarından ve Derya'dan vazgeç demiyorum ben, bir alternatif olarak başka yorumlardan söz ediyorum. Budur yani. ;)

      Sil
  3. Derya Köroğlu'nun şarkılarını ben de çok seviyorum..hele Murat Murathanoğlu'nun sözleri ile...kim bilir belki gençliğimdir, belki anılarımdır. Varsın detone olsun çok mutlu olarak izledim..iyi ki bağlantı yolladın, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim komşum, bizim nesillerin zevkle dinlediğinden eminim. Çok keyifliydi. :)

      Sil
  4. bu hafta pek giremedim bloğa, dolayısıyla şimdi gördüm şimdi açtım şimdi dinliyorum ve teşekkür ediyorum :)
    yukarıdaki sohbete çok güldüm ama hayallerimin yıkılmaması adına linke bakmıyorum asla :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak etmeye başlamıştım, ses yok, yorum yok. Her şey yolundadır umarım. :)
      Konser güzeldi, bir araba laf ettim yine de keyifle dinledim. :))

      Sil

Hoşgeldiniz!