16 Ocak 2021 Cumartesi

16 Ocak Cumartesi

Bugün zaman aktı gitti ben arkasından baktım, sanki.
Sabahtan beri ne yaptın derseniz, pek bir cevabım yok. Oysa, şu saate kadar oturmadım bile.
Bir bakalım neler olmuş?

* Sabah erken uyandım, Eylül'ü okumaya devam ettim.
Kitabın yazıldığı yıllarda Boğaziçi nasıl görünüyordu merakıyla eski fotoğraflar aradım. Bir kaç tane buldum, o bomboş tepelere, yelkenli gemilere, kayıklara biraz içim sızlayarak baktım. Yine de, kitapta okuduklarımdan hayal ettiklerimin yansımasını fotoğrafta  görmek güzeldi.

** Kahvaltıdan sonra mahallede, birazı kaçak birazı markete gitmek amaçlı, sıkı bir yürüyüş yaptım.
Sokaklar boştu, hava iyiden iyiye soğuktu. Yılbaşı günü bile ince ceketle yürüdüğümü ve bunaldığımı hatırlayınca, kış soğuğunu hissetmek bedenimi dinçleştirdi.
Bir de yarın karlı bir güne uyansak...

*** Öğleden  sonra yeni kitaplarım geldi. İki gün önce hızlıca bakınıp bir kaç kitap sipariş etmiştim. Bugün paketi açıp onları elime alıp karıştırmak keyifliydi.
Şimdi ilk hangisini okuyacağım bakalım?

 


Dip Not:
Kızımın Ankara'ya götürmeyi  unuttuğu iki saksı büyümeye devam ediyor.
O kendine yeni bitkiler aldı bile, buncağızlar bana kaldı, sanırım.


2 yorum:

  1. Aynı dönemde aynı lisede okumak bu olsa gerek dedim, bir de heyecan yaptım tabii, hemen yorumu yazmalıyım da dedim elbette:)

    Sevgili Okul Arkadaşım, Tren Geçti tamam, Burası Radyo Şarampol, onu yayınevi kitapçıma yetiştiremediği için bekleyen kitaplarımla birlikte pazartesi elimde olacak ve en önemlisi Patrick Modiano, enfes bir kitap ve başka kitabını okudunuz mu bilmiyorum, yine de şuraya yazmaktan kendimi alıkoyamıyorum ki Bir Gençlik'i de güzeldir, belki de daha güzeldir:) Ve bilmediğim bir yazar:) Ve elbette kitaplar (sıraları gelip) okunduktan sonra yazılacakları da merak ediyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Okul Arkadaşım,

      Araya kar heyecanı girince, cevabı geciktirdim biraz.
      Şimdi gelelim kitaplara:
      Patrick Modiano'yu tanımıyordum. Şimdi araştırdım ve esefle öğrendim ki, 2014 Nobel'ini almış, dilimize çevrilmiş 5 kitabı varmış, film senaryoları yazmış, hatta bir kaç filmde oynamış; ben kendisiyle henüz tanışacağım. Kitabını seçme nedenim, hiç de bilinçli değil adının hoşuma gitmesi nedeniyle.
      Bilmediğiniz yazar, benim de adını yeni öğrendiğim ve kitabı dilimize henüz çevrilmiş bir Fransız. Yine Fransız evet. :)
      Diğer kitaplar, bildiğiniz üzere, keşfedilmeyi bekleyen şehirler gibi. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!