3 Haziran 2024 Pazartesi

3 Haziran Pazartesi

Geçen ay da aynı hareketi yapmıştım, takvimin yeni ayı gösterir yaprağını çevirmeyi unutmuşum yine. Zamanın hızlı geçişini durduramayınca, belki takvimi durdurmayı seçiyor beynim ya da içgüdüm, bilemeyeceğim. 

Bugün sıcaktı, havanın birdenbire bu kadar sıcak olmasına bedenim uyum sağlayamadı. 
Sabahtan öğleden sonrasına dek, dışarıda güneş altında dolaşınca, eve geldiğimde bardak bardak su içerek, soğuk meyve yiyerek ve soğuk suyun altına girerek ancak kendime geldim.

Dün gece hop oturup hop kalkarak müthiş bir voleybol maçı izledim. Kadın voleybol takımımız VNL turnuvasının Texas ayağında ABD takımını 3-2 yendi. 
Özellikle 5. setteki akıllara durgunluk veren, unutulmaz Ebrar, Gizem, Melisa Vargas ortak yapımı sayı akıl alır gibi değildi, çok güzeldi. Az önce o son seti tekrar seyrettim, yüzümde gülücükle.



Bir haftadır, caddedeki çeşitli noktalarda yukarıdaki el ilanının yapışmış olduğunu görüyorum.
İsim ve telefon numarasını sildim, fotoğrafı yüklerken.
Yaşam Koçu başlığı altında yapılanlar ilginç değil mi? İnsanlar biraz çaresiz mi kalmış, akıllarını peynir ekmekle mi yemiş, orasını bilemeyeceğim...

18 yorum:

  1. Hahahaha bu ne ya? Bağ kesimi deyince aklıma direkt bağ bozumu geliyor benim!
    İnsanların nelere inandıkları ayrı tuhaf, bu insanlardaki girişimcilik ve kendini “bağ” sayma yetisi ayrı :)) Bilinçaltı temizliği hahahha bacım gel bi ev temizliğine dur önce sen.. Eskiden kızıyordum şimdi diyorum ki aman alan memnun veren memnun, zaten kafası çalışan insan bunlara gülüp geçer, boşveeeer

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten o iş de bağ bozumu gibi bir şey olsa gerek! :))
      Sanırım kulaktan dolma bilgiler ve kolaycılık yaygınlaştıkça, bu tür "çözümler" de artıyor.
      Bilemiyorum C.ciğim, zamanın ruhuna mı dahil bunlar da nedir?

      Sil
    2. Zamanın ruhu bile zamanın ruhsuzluğu olarak değişti…

      Sil
    3. Haklısın, ruhsuzluğu daha uygun tanım. :(

      Sil
  2. Kesinlikle bir kazanç kapısı haline geldi bunlar. NLP gibi konulara inanırım çünkü onun sayesinde sigarayı bıraktım. Ama aile dizimi, bağ kesme olaylarına inanmak olanaksız. Çünkü evrendeki enerji olayı buna müsade etmez bence. Mutsuzsan bu senin enerjin bunu ailenden geliyor şeklinde düşünemezsin. Ben enerjiye inanırım ve enerjiden sorgularım yaşamımı.
    Şimdi de innette dolaşan bir video var onu aşı ile ilişkilendirmişler. Grafen diye bir maddeden bahsediyorlar, fakat aynı video kanser oluşumunda da yayına verilmiş. Gel de çık işin içinden.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten anlamı ve dayandığı temeli olan bazı konularda işin suyunun çıkarılmasının temelinde, çıkarcılık ve kolaycılık yatıyor olabilir.
      Uydurma ya da temelsiz bilgi yaymak, özellikle pandemide çoğaldı, şimdi de devamını getiriyorlar galiba. :(

      Sil
  3. ay bu sıcaklar beni mahvediyor bacım :) önümüzdeki uzuuuun ve sıcak yaz günlerini düşündükçe afakan basıyor :( allah hepimize güç kuvvet ve ülkemize serinlik versin diye dua ediyorum :)
    aile dizimcisi geldi hanıııııım :) çok güldüm

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilirsin, beni de mahvediyor bacım! :(
      Evet evet, duana tamamen katılıyor ve gönülden amin diyorum.
      Gülünmeyecek gibi değil, deli saçması bir tarafı var. :)

      Sil
  4. Kızlar kötü bir şey yapıyorlar Sevgili Okul Arkadaşım. Şu ülkeyi yöneten zıpırların kafasına kafasına çakıyorlar smaçları. Devrim onların önderliğinde gerçekleşecek sanırım, çünkü birileri dil uzatamıyorlar ve sanırım o sırada kahırlarından da ölüyorlar. Bu ülkeyi kadınlar kurtaracak diye boşuna demiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kızlara her türlü hayranım Sevgili Okul arkadaşım , oyunları, duruşları, cesaretleri...
      Görüşünüze katılıyor ve canı gönülden destekliyorum. :)

      Sil
  5. Maçı bizde nefessiz izledik. Sonuç mükemmel..Bunlara görünüşte aklı başında insanların inanıp savunduğunu da gördüm. Ee insanlar her şeyiparaya çeviriyor. Çok da şaşırmıyorum artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç <3 biz. :))
      Valla, paraya çevrilecek konular var, çevrilmeyecek konular var. Bu tür kontrolsüz işlerin sonuçları ürkütücü. :(

      Sil
  6. İnsanların hali ne olacak geçenlerde bir psikolog arkadasım bahsediyordu protez tırnak yapan sanırım nail arts deniyor bir kız müşterilerine danışanlarım diyormuş, bunu duyunca inanamamıstım ama Ceren'in de dedigi gibi alan memnun satan memnun galiba😏

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok iyiymiş bu! Nail arts danışanı! :))
      Kahkaha atmak en iyisi, gerçekten...

      Sil
  7. Bi de "çakra açma" var ahahahaha onu unutmuşlar bak. Yoksa rahat 2500 ederdi. 🤪

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. A bak, fiyat kısmını hiç bilmiyorum. Telefon edip sormalı bir boş vakitte. :))
      Çakra açma evet, mühim. :)))

      Sil
  8. Bazı şeyle moda akımına dönüşüyor, bir de ehil olmayan, kültürünün bir parçasına dönüşmeyen işler güçler vardı ki, onlar iyice hap yap para kap geliyor bana. Bu sadece spritüel alanlarla ile ilgili değil, spor da, beslenme de dönem dönem aynı kaderi paylaşıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genel bir cehalet ve uyduruk bilgi döneminde yaşıyoruz Evrenciğim. İnsanlar hep mi böyleydi, bize mi denk geldi? Çok emin değilim...

      Sil

Hoşgeldiniz!