1 Mart 2024 Cuma

1 Mart Cuma

Sabah buzdolabındaki ekmek hamuru yeteri kadar kabarmış mı kontrolünü yapmak için mutfağa gittiğimde takvimin yeni yaprağını da çevirdim; bugün 1 Mart, uzatılmış Şubat'tan sonra gerçekten uzun bir ay başlıyor.
Hani çocukken elimizi yumruk yapardık ayları sayarken, sonra  çukurlara veya tümseklere gelenlere göre o ay kaç günlük anlardık ya, öyle işte, Mart tümsekteki aylardan biri. 

Yatağımı toplarken telefonum çaldı, Ms. Melty'nin neşeli sesi ile günaydınlaştık. Yoldaymış, Milas'a doğru gidiyormuş, yollarda taze açmış gelincikleri görünce beni arayıp haber vermek istemiş, zaten kaç gündür aklındaymışım. Sen de dedim, kaç gündür  benim aklımdasın, ha şimdi, ha şu iş bitsin de arayayım diye diye  gün geçti. Tatlı tatlı sohbet ettik, muhabbetleştik.

Kahvaltı faslı bitiyorken kardeşimden mesaj geldi, ekinde kuş gözlemcisi ve fotoğrafçı Alper Tüydeş'in X'teki hesabından bir not, baktım ve yüzümde güller açtı, Yaren leylek gelmiş,  Adem amcanın kayığına konmuş, selamlaşmışlar. Burada, tık! 

Akşamüstü bir mesaj da Şulemden geldi,  "gelmiş yine" notuyla. Onunla da yüzümüzü güldüren haberin sevincini paylaştık. 

Diyorum ki, baharın gelmesi, doğanın uyanması zaten güzel duygular yaşatıyor insana, bir de böyle dostlarla paylaşılınca keyfi artıyor, değil mi?




İkindi vakti annem için pastaneye gitmiştim, minibüs caddesindeki bir apartman bahçesinde gördüm bu sarı nergisleri, tam zamanları şimdi...

6 yorum:

  1. Sağlıklı baharlara merhaba. Baharla birlikte bir güne ne çok şey sığdıracağız. Nergisler de leylekleri beklerken ne güzel boy vermişler.
    Çoook uzun zamandır hiç uğramadığım X 'e de kuşlar yuva yapmış demek.
    Nice baharlara güzelliklerle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sosyal medya algoritmaları artık tıkladığınız bir kaç hesabı öncelikle ve sürekli önünüze çıkaracak şekilde düzenleniyor, zaman akışı geçmişte kaldı. Gerçi ben en azından doğa fotoğrafçıları bakımında bu öne çıkıştan memnunum ama, bu sefer haber almak istediğiniz başka sayfalar geride kalıyor.
      Ben de keyifli bir bahar diliyorum size. :)

      Sil
  2. bahar tüm güzel çiçekleriyle ve tabii Yaren'le yüzünü göstermeye başladı. hep dediğim gibi, "hayatta ters giden herşey hallolmuş gibi" bir sevinç veriyor bahar. sağlıkla, huzurla, mutlulukla gelsin hayatımıza, şehrimize, ülkemize, dünyaya :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dileklerine tümüyle, candan gönülden katılıyorum Şulem, öyle olsun lütfen. :)

      Sil
  3. Baharın enerjisini seviyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeniden doğuş, canlanış, ışığa kavuşmak...
      Evet, seviyoruz. :)

      Sil

Hoşgeldiniz!