Geldik "ayıptır söylemesi" faslına,
Bir öğlen yemeği menüsü, kabak çiçeği dolması ve Ege usulü karışık kızartma,
Ufak bir not, kabak çiçekleri sabah erken toplanıyor, bilirsiniz. Artık mevsim gereği sabahları çiğ olduğu için, çiçekler sertleşirmis. Dolayısıyla kabak çiçeği dolması mevsimin de sonuna gelmişiz.
Ah hala kalmış mı diyecektim ki açıklamasını yapmışsın :) Afiyetler olsun, Giritliyse yapan, bir başka enfes oluyor :) Çocukluğumun tadıdır, ilk sevgilimin annesi yapmıştı ilk onlarda yemiştim.. Bir de geçen sene aynı tadı bir lokantada bulunca anladım, Giritliymiş ikisi de :)
YanıtlaSilBak bu Giritli elden olunca lezzetinin arttığı ayrıntısını bilmiyordum, doğrudur onların mutfak becerisi ünlüdür. :)
SilBir kere bir esnaf lokantasında yedim ve bir şey anlamadım, beklemişti galiba ya da yapmayı bilmiyorlardı, hiçbir tat almadım. Çok meraktayım, seneye kabak çiçeği dolmalı bir yere gidelim Ekmekçim Gezgin Bacılar olarak...
YanıtlaSilLeylakcığım, böylece yeni yolculuk hedefini belirlemeye başladık, tamamdır. :)
SilMuhtemelen işin ehli biri yapmamıştı senin tattığını, bir de tazesi makbul haliyle, bekleyince pirinci sertleşiyor.
Görüntü muhteşem, tadı da hissedebiliyorum lakin resmi ilk gördüğüm anda, uzo'su niye saklanmış ki dedim Sevgili Okul Arkadaşım:)
YanıtlaSilO tabloda uzo yok Sevgili Okul Arkadaşım olsa iyiydi tabii ki. :))
SilOnun için karşı kıyıya geçmek gerekiyordu, bu defa olmadı, kısmet...
bu sene bizim dikili pazarında bolca kabak çiçeği satılıyordu. kendime güvenemedim yapmak konusunda yoksa yapıp doyasıya yeme fikri kafamı fena çeldi :)
YanıtlaSilBence yapabilirsin, iş taze toplanmış çiçeği bulmakta, harcı nasılsa yapılır. :) Seneye artık. :))
Sil