23 Ağustos 2023 Çarşamba

23 Ağustos Çarşamba

Dün akşam anneme çıktığımda, az önce kuzenimle konuştuğunu ve  teyzemin önce mide kanaması nedeniyle hastaneye yattığını, oradayken kendisine zatürre  teşhisi konulunca, yoğun bakıma alındığını öğrendim. 
Ben de diyordum ki teyzem iki gündür telefonlarımı açmıyor, telefonunu bir yerde mi unuttu, yoksa bir süredir devam eden sağlık sorunları nedeniyle morali bozuk, keyifsiz de ondan mı konuşmak istemiyor. 
Kuzenimle konuştum, bekliyoruz antibiyotiğe olumlu cevap vermesini, dua ediyoruz dedi. Yaşlılık zor zanaat, yaşlılıkta hastalık daha da zor...

Bugün okuduğum bir haber, gençler için gelecekteki yaşlılıktan zor durumlar olabileceğine dairdi. 
"Yalnızlık nasıl 21'inci yüzyılın en önemli sağlık sorunlarından biri oldu?" başlığı altında pandeminin hızlandırdığı bir süreçten söz ediliyordu. 

Bugün negatiften gidiyor gibi oldum. Biraz komik bir başka negatifle bitireyim:
Dün akşamüstü voleybol maçını daha serin olduğu umuduyla mutfakta seyrettim. Sonra fark ettim, ben maçın heyecanına kapılmışken iki sivrisinek bacaklarımı şişlemiş, kızartmış, kaşıntı başlayınca anladım. 
Sivrilerden birini mutfakta hakladım, diğeri banyoya kaçmış, sesini duyuyorum kendisini bulamıyorum, sinir oldum. Sen misin beni kaşıntıdan deli eden, ben de onu banyoda tutsak aldım, kapıyı çektim çıktım. 
Şimdi girip çıktıkça sesini duyuyorum, halen hayalet gibi bir türlü görünmedi gözüme.



2013 Ağustos, Bodrum,
Tepelerden tepelere, günbatımına bakış,


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Hoşgeldiniz!